Вучић: Рекордне плате и пензије у јануару

Премијер Србије Александар Вучић је изјавио да се у јануару очекује апсолутни рекорд када је реч о висини плата у Србији, као и повећање пензија. Приликом посете источној Србији, рекао је да држава жели да улаже новац, али је потребно да грађани обезбеде пројекте.

У најнеразвијенији део Србије, премијер је дошао са добрим вестима. Зато што су, каже, људи били стрпљиви и веровали Влади, државна каса је у добром стању. Колике ће бити пензије, први је чуо деведесетогодишњи житељ хомољског села Сиге.

"Долазећи овамо, срео сам неколико пензионера, њих шесторо, седе у кући, домаћин каже да има 90 година, а, бога ми, не изгледа много старије од мене, то понешто говори о мени и добро о њему. Питао ме је 'Хоће ли да буде нешто за нас пензионере пред Нову годину?', ево ја могу да кажем, биће и за пензионере, али и за раднике у јавном сектору", каже премијер Србије Александар Вучић. 

То значи да ће од Нове године на рачунима више новца имати здравствени и просветни радници и запослени у правосуђу са најнижим примањима. Неће бити изостављени ни полиција и војска. 

"Сад ће бити велико повећање, тако да очекујемо у јануару апсолутни рекорд што се тиче висине плата у Србији, заједно збројено приватни и јавни сектор. Пензионерима ћемо нешто да дамо једнократно, а ићи ћемо и на уобичајно повећавање, као што је био случај и претходне године. У сваком случају, и пензионери и радници могу да се надају бољитку и само ће да имају више, а не мање", истиче Вучић.  

Ипак, главна вест за житеље хомољских села је што су данас после 50 година добили водовод. То значи да ће 700 домаћинстава из села Сиге, Милановац и Крупаја убудуће бити снабдевани водом са крупајских извора. Најављују се и нове инвестиције.

"Ја вам обећавам да ћете до јуна следеће године имати као писта чист пут свих 25 километара, потпуно реконструисан и пресвучен новим асфалтом – не крпљење рупа, прављење опет проблема за будућност, већ потпуно нови асфалт, потпуно нову реконструкцију пута", напомиње премијер. 

Зато што, како верује, источна Србија треба да да свој туристички потенцијал.

"Ми тражимо нове изворе раста и како и на који начин најбоље да уложимо новац да би то људи могли да виде и осете, али да би то подстакло њихове даље инвестиције и улагања у развој. Није нама проблем да изградимо пут, али хоћемо да видимо хотеле и мотеле око Горњачке клисуре која је прелепа и предивна. Хоћемо да видимо нова улгања око Крупајског врела, хоћемо да видимо да људе позову овде, да људе из Београда науче да могу да дођу овде да потроше новац", додаје Вучић. 

Истиче да је ту, ако хоћете да шетате, желите чист ваздух и лепу природу, лепше него у Аустрији, Италији и другим земљама.

Говорећи о мигрантској кризи, премијер је истакао да Србија неће подизати зидове, али да исто тако неће бити ни паркинг за избеглице.

"Ја сам рекао шта је став Србије. Нисам хтео да кукам за новцем, али сам недвосмислено рекао да неке су земље које су имале четири пута или пет пута мање транзитних избеглица него ми добиле четири или пет пута више новца, али да ни због тога нећемо да кукамо, да смо ми захвални ЕУ на томе што смо добили, јер ми нисмо чланица Уније и нема велике филозофије. Наше је да се са тим проблемом боримо, борићемо се и даље", каже Вучић.

Грађани немају разлога за страх, каже, јер држава штити своје националне интересе.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво