"Не видим смисао састанка ако су одлуке донете унапред"

Премијер Србије Александар Вучић изразио је, пред састанак са политичким лидерима Срба из БиХ и РС, жаљење што су они одлуке донели унапред, а ставове, супротно договореном, изнели у јавност и додао да је састанак, с обзиром на то, могао бити и прескочен.

"„Ја не кршим договоре које постигнемо. Не идем у јавност (да говорим) шта је моја политика. Не подносим лака и популарна решења, којима је народ одушевљен", поручио је Вучић уочи данашњег састанка државног врха Србије са лидерима Срба из Сарајева и Бањалуке о референдуму о Дану Српске.

Додао је да су, мимо договора да се не излази у јавност са ставовима, неки изнели своје одлуке, и изразио жаљење што није имао могућност да изнесе своје мишљење.

Вучић је навео да је ноћас са својим најближим сарадницима имао тешке и озбиљне разговоре, који су трајали до један сат после поноћи, и да је и јутрос наставио са састанцима.

Премијер је нагласио да не жели да врши притисак, и да је свако властан да доноси одлуке у оквиру својих решења.

„Криво ми је што нисмо могли да разговарамо и да изнесем своје идеје“, казао је премијер.

Додао је да увек постоје решења којима је народ одушевљен, указујући да би, да је питао народ хоћемо ли да уђемо у мере фискалне консолидације, био линчован.

"„Увек сам доносио најтеже одлуке сам са Владом, а данас можемо да се похвалимо резултатима. Покажите ми више од пет земаља у Европи које могу да се пореде са нама. Успели смо, јер нисмо доносили популарна решења"“, нагласио је Вучић.

Такође је подсетио да данас у посету Београду долази хрватски члан Председништва БиХ Драган Човић, рекавши да ће бити дочекан како то приличи, у жељи за најбољим односима са свима.

Вучић је о тој теми говорио и у Рашки, где је поручио да је најважније да се сачува стабилност наше земље. У изјави новинарима навео је да је нормално да Србија разговара са представницима РС и поново изразио жаљење што су они већ рекли шта мисле.

"У сваком случају за нас је важно да ми сачувамо своју стабилност, да људи у Србији имају мир и то је оно што је, чини ми се, најбитније", навео је премијер.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво