Национална стратегија за младе

Најважнија активност министарства за спорт и омладину у првих сто дана рада је израда Националне стратегије за младе, оценила је министарка Снежана Самарџић-Марковић.

На представљању првих сто дана рада тог министарства, Снежана Самарџић-Марковић је рекла да је Савет Европе процес израде и сам документ стратегије прогласио примером добре праксе, наводећи да ће Влада ускоро усвојити и Акциони план.

"Од 2009. године почиње пуна буџетска имплементација Акционог плана, да млади осете системску бригу и да имају поверење у институције које се о њима брину", рекла је министарка омладине и спорта је најавила да ће то министарство, Влада Норвешке и Министарство економије и регионалног развоја потписати уговор о донацији за пројекат омладинског предузетништва.

Стратегија за развој спорта усаглашена је са министарствима и Секретаријатом за законодавство и упућена Влади на разматрање, рекла је Самарџић-Марковић и додала да очекује да ће и та стратегија бити усвојена и да до 31. јануара 2009. године буде завршен нацрт закона о спорту.

Министарка је навела да ће 100 милиона динара бити одвојено за пројекат "Спорт за све - опрема за све", и да је у току набавка спортских реквизита за школе у Србији.

Завршени су тендери за изградњу 20 трим стаза у Србији, и идејни пројекат за изградњу малих дворана, рекла је министарка и најавила да ће у првом циклусу бити изграђено 10 малих монтажних дворана.

"Завршена је прва фаза пројекта мини пич терена, односно малих фудбалских терена са вештачком травом, коју ће министарство са за владом Норвешке и УЕФА финансирати са по 500.000 евра", рекла је министарка.

Државна секретарка Ивана Ковачевић саопштила је да је до сада отворено 48 Канцеларија за младе, а да је план Министарства да до краја године буде укупно 80 Канцеларија за младе у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво