Јевтић: Полиција заказала у Мушутишту

Министар за заједнице и повратак у косовској влади Далибор Јевтић каже за РТС да ће Срби на КиМ остати упорни у остварењу основних људских права и слобода. Недопустиво да се у 21. веку неком брани да се креће и врати на своје имање, напомиње Јевтић.

Далибор Јевтић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је велико разочарење јер Срби на Космету због нереда у Мушутишту нису успели да обележе Велику Госпојину.

"То нас није обесхрабрило иако смо више сати чекали у Мушутишту. Наши људи су рекли да ће и даље остати упорни", напомиње Јевтић.

Како каже, очигледно је да је полиција током јучерашњег дана урадила све да демонстранте растера али је, додаје, заказао оперативни кадар.

"Имали смо најаву да ће доћи до блокаде, али су нас уверавали да до тога ипак неће доћи. Требало је да полиција претходни дан обезбеди само место кад су већ имали најаву за демонстрације", наглашава министар у косовској влади.

Истиче да очекује више осуда институција, које треба да обезбеде владавину права и закона јер је, како каже, недопустиво да се у 21. веку неком брани да се креће и врати на своје имање.

"Очекујем да систем обезбеди минимум људских права, а то је право на живот и слободу. А оно јуче је било жалосно", сматра Јевтић додајући да ће се ускоро започети са изградњом првих десет кућа за породице које ће се вратити у Мушутиште.

Министар за повратак не очекује да ће током изградње све проћи како треба, те да очекује проблеме.

"Морамо да се својом упорношћу изборимо за владавину права и закона, односно и за оно што је заправо нормално", наглашава Јевтић.

Према његовим речима, од изузетне је важности да политички представници Срба буду на месту где се доносе одлуке јер, истиче, нема другог начина да Срби на Косову и Метохији опстану.

"Не треба улица да буде место где ће се нешто пресуђивати, већ то треба да буду институције", наглашава министар за повратак и додаје да изградњи нормалних односа између Срба и Албанаца треба да раде и политички представници, али и цивилно друштву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи