Милић: Не дајем изјаве промотерима Путинове политике

Директорка Центар за евроатлантске студије Јелена Милић изјавила да има права да појединим медијима ускрати изјаву и покаже политички став о њиховом деловању у јавном простору. На листи непожељних и РТС.

Одговарајући на питање зашто на данашњу конференцију за јавност у Медија центру нису позвани поједини медији, Милићева је истакла да се ради о ''онима који промовишу Путинов начин деловања у 21 веку''.

''Они за мене нису медији. Они злоупотребљавају концепт отворених медија'', рекла је Милићева додајући да критеријум није био однос према Центру и њој, већ према владавини права и осталим људским слободама.

"Имам право да некоме ускратим изјаву и покажем свој политички став о његовом деловању у јавном простору. Не могу да кажем - у медијској сфери, јер, по мени, они нису медији, они крше основне концепте модерних демократија друштва'', рекла је Милићева и истакла да их сматра Путиновим оружјем или оружјем њихових агената у Србији.

ЦЕАС је раније на свом сајту објавио да ће одржати конференцију "за део јавности", а на списаку непожељних (види принт-скрин фотографију) било је 13 медија.

Агнцје нису пренеле, али се на снимку ТВ Н1 чује да је Јелене Милић, на данашњој прес конференцији, међу оне које "не сматра медијима" убројала и РТС. 

Она је истакла и да ће Центар за евроатлантске студије наставити да се залаже за евроинтеграције и НАТО, те да је поносна што је један од грантова Фондације америчког бизнисмена Џона Сороша и Фондације браће Рокфелер додељен тој организацији.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво