Покрет социјалиста: НУНС потврђује да је политичка партија

НУНС ћути кад се вређају медији, а оглашава се само када треба да се нападну Влада или премијер, оцењује у свом саопштењу Покрет социјалиста.

Реагујући на саопштење НУНС-а који је као крајње непримерено оценио обраћање премијера Александра Вучића, а које се односило на рад јавног сервиса, Покрет социјалиста је НУНС назвао политичком организацијом, која је, како наводе, поново нашла разлог да напада владу и њеног председника.

"Иако премијер није рекао ниједну ружну реч ни о једном новинару, иако је увек спреман да с поштовањем одговори на свако питање, НУНС је ипак пожурио да се сврста уз остале партије бившег режима", оценио је ПС.

Они сматрају да је премијер крајње коректно питао за трошкове РТС-­а, сматрајући да грађани Србије треба да знају како се троши њихов новац.

"Зар није наше право да знамо све?", пита ПС, додајући да НУНС, као и свака друга политичка организација, има право на свој став, али нема право да се лажно представља као новинарско удружење.

Да је заиста новинарско удружење, НУНС не би највећи део својих активности усмеравао на политичке нападе на премијера и бар једном би стао у заштиту колега новинара које Саша Радуловић константно вређа, омаловажавајући их, претећи им и спречавајући их да раде свој посао, наводи ПС у саопштењу.

Како кажу, НУНС ћути и када Бојан Пајтић или Саша Радуловић понижавају њихове колеге, чак и када их физички нападају на њиховим скуповима.

"Колико год покушавали да својим саопштењима медијски спинују јавност, истина је само једна - Александар Вучић није рекао ниједну ружну реч ни о једном новинару, али савезници НУНС-­а јесу", закључује у саопштењу ПС.

НУНС је у данашњем саопштењу позвао премијера да у јавној комуникацији покаже виши степен одговорности за културу говора.

"Недоличним изразима на јучерашњој конференцији за медије Александар Вучић, заправо, доприноси таблоидизацији јавне сцене која промовише увредљив нацин јавног опходења, непримерен и опасан за слободно, демократско друштво", саопштио је НУНС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво