Вулин: Притисци постоје, Србија неће испуњавати туђе диктате

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је за РТС да постоје притисци у вези са формирањем нове владе и да велике силе имају увек своје захтеве и желе да их мање државе испуне.

Александар Вулин је, коментаришући дилему мандатара у вези са формирањем нове владе, рекао да је Александар Вучић озбиљан политичар и да, кад износи такве дилеме пред народ, значи да су притисци веома велики и да долазе од моћних људи.

"Влада која не буде била на челу са Вучићем није влада коју ће подржати Покрет социјалиста. Избори су били јасни, гласало се за Вучића или против Вучића", навео је Вулин гостујући у Дневнику РТС-а.

Како је рекао, велике силе имају увек своје захтеве и желе да их мање државе испуне.

"Oво није та Србија, која уђе са руском резолуцијом у СБ и изађе са европском, нити је ово Србија која обећа Европљанима нешто и не испуни. Сигуран сам да ће премијер водити земљу како је народ то тражио", напоменуо је Вулин.

Министар је указао да промене попут Брегзита и терористичких напада утичу и на Србију и додао да данас постоји потпуно измењена геополитичка мапа света.

"ЕУ више нема 28 чланица и она мора да се измени, Турска је у периоду дуге дестабилизације. Србија као мала земља мора да се снађе у свему томе и да да одговоре, али да испуни своје интересе, а не туђе диктате", нагласио је Вулин.

Говорећи о мигрантској кризи, Вулин је рекао да је на територији Србије близу 3.000 људи и додао да се тај број стабилизује.

"Опада број прелазака из Бугарске и Македоније. Припадници Војске и МУП-а у врло тешким условима патролирају дуж границе и чувају територију од илегалних прелазака. Број миграната се смањује, али не зато што је мигрантска криза прошла, већ што смо увели нове мере", напоменуо је министар.

Свако ко се нађе на територији Републике Србије има право да затражи азил и, ко затражи, биће смештен у прихватне центре, додао је Вулин.

"Ко не буде затражио азил биће враћен у земљу из које је дошао", нагласио је министар.

Када је реч о утврђеним неправилностима у пословању корејске компаније "Јура", која је два аутомобила поклонила Инспекцији рада, Вулин је навео да се то догодило 2013. године.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво