Вучевић поново градоначелник Новог Сада

Потпредседник Српске напредне странке и председник Градског одбора те странке у Новом Саду Милош Вучевић изабран је за новог - старог градоначелника Новог Сада.

За предлог да Вучевић и у наредном мандату буде градоначелник Новог Сада на данашњој седници Скупштине Града Новог Сада гласало је 52 одборника, против је било 22, а четири листића су била неважећа.

Гласање је било тајно и у њему је учествовало свих 78 одборника Скупштине Града Новог Сада.

Осим градоначелника на данашњој седници изабрани су и заменик градоначелника и чланови Градског већа које је предложио сам градоначелник.

За заменика градоначелника изабран је Срђан Кружевић, председник Покрајинског одбора Јединствене Србије.

Ново градско веће чине: Александра Радак (финансије), Александар Кравић (саобраћај), Огњен Цветћанин (спорт и омладина), Тихомир Николић (социјална питања и брига о породици и деци), Владимир Стојковић ( комуналне делатности), Мира Раденовић (урбанизам и заштита животне средине), Золтан Хорват (здравство), Владимир Јелић (образовање), Милорад Радојевић (привреда), Милан Ђурић (управе и прописи) и Далибор Рожић (култура). 

Вучевић је образлажући свој програм функционисања Новог Сада у наредном периоду са скупштинске говорнице поручио да његов има пет тачака - 1. да се Нови Сад развија, 2. да Нови Сад расте, 3. да Нови Сад предводи, 4. да Нови Сад буде по мери свих грађана и 5. да Нови Сад гледа и буде виђен.

Он је истакао да се ретко коме у Новом Саду пружила прилика да два пута буде предложен за градоначелника што се њему десило и због чега је изузетно поносан.

Говорећи о формирању нове градске власти Вучевић је рекао да се током разговора није помињала висока политика већ да се разговарало о пројектима који су у интересу грађана Новог Сада, и стакао да коалиција није прављена да би се обезбедила већина јер је једна листа - "Александар Вучић - Србија побеђује" могла заједно са СВМ-ом и Зеленом странком да формира власт.

Вучевић је рекао да ће се наставити са опремањем радних зона и подржаће се пољопривредни потенцијали којима Нови Сад располаже и развој прерађивачке индустрије.

"Изградићемо зграду Службе хитне помоћи и балетску и музичку школу,  а у плану је и изградња моста преко канала Дунав - Тиса - Дунав и израда пројектне докумнтације за подземну гаражу у Улици Модене", рекао је Вучевић.

Он је најавио да ће бити спроведена реформа комуналног система и да ће се радити на поједностављењу градске управе, као ида ће се извршити тржишна анализа пословања јавно комуналних предузећа.

Вучевић је нагласио да ће град наставити да субвенционише боравак деце у приватним и државним вртићима, као и да ће наставити са активностима како би Нови Сад стигао до ласкавих титула Европске престонице културе 2021. године и Омладинске престонице Европе 2019. године.

"Уједињени око ових и других циљева уверен сам да ћемо урадити знатно више за Нови Сад", закључио је Вучевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво