Харадинај: Албанцима палим у Косовском боју подићи споменик на Газиместану

Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај покренуо је иницијативу да се на Газиместану подигне споменик Албанцима страдалим у Косовском боју за који је навео да је "један од најважнијих у историји Косова и Балкана".

"Битка на Косову 1389. један је од најважнијих датума у историји Косова и Балкана. Албанска војска и војници били су део заједничке коалиције балканских народа који су учествовали у том важном боју и многи од њих дали су тада свој живот", навео је Харадинај на Фејсбуку.

Харадинај је рекао да се не сме заборавити улога Албанаца у Косовском боју, за који је навео да је била борба за заштиту вредности европске цивилизације.

Позвао је грађане да подрже иницијативу и захтевају од косовских институција да се у знак сећања на Косовски бој и албанске јунаке на Газиместану подигне споменик.

Иницијатива коју је Харадинај на Фејсбуку објавио у подне, за пет сати подржало је око 1.000 људи.

Инцијатива је покренута данас када се обележава Видовдан у знак сећања на 1389. годину и бој на Газиместану.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво