Скот: Оптужбе апсурдне, стабилност Србије у интересу САД

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Кајл Скот рекао је да су апсурдне оптужбе по којима службеници те амбасаде учествују у организацији протеста у Србији с циљем дестабилизације.

Скот је у изјави Танјугу поручио да је стабилност српске владе и државе Србије такође у интересу Сједињених Држава.

Амерички амбасадор је истовремено истакао да представници САД веома добро сарађују са српским премијером и српском администрацијом уопште.

На питање како коментарише медијске написе да се службеници америчке амбасаде мешају у унутрашње политичке догађаје у Србији, амерички дипломата је одговорио да је то "тотално апсурдно, нетачно и неодговорно".

Скот је додао да је једина тачна информација чињеница да су два службеника амбасаде посматрала последњи протест због рушења у Савамали.

"Они су тамо гледали шта се дешава како би пренели нашој влади, исто као што су и новинари Информера били тамо да такође извештавају", рекао је Скот.

Бесмислено је, нагласио је амерички дипломата, на основу те чињенице тврдити да су амерички службеници организовали протест.

"Ако ја идем да гледам фудбалски меч, то не значи да сам тренер, голман или играч. Ја сам тамо само да посматрам. То је иста ситуација", рекao je Скот.

Према његовим речима, такви текстови су крајње неодговорни.

"Неодговорно је, јер је стабилност ове владе и ове земље и у нашем интересу и не разумем зашто бисмо ми желели нешто друго", рекао је Скот.

Скот је указао да српске реформе и евроинтеграције Србије представљају заједнички циљ Владе Србије и Сједињених Америчких Држава.

Истакао је да представници САД сарађују веома добро са српским премијером и државном администрацијом.

"Заједно радимо веома добро. Имао сам прилике да се састанем са њим (премијером Вучићем), имамо добре односе и ту нема проблема", поручује Скот.

"Наш посао јесте да радимо са Владом Србије, да иде напред", рекао је и поновио да су интереси Србије и САД заједнички.

Када је реч о економској ситуацији у Србији, Скот је оценио да она иде набоље, да је Србија на правом путу, али да има још реформи које је потребно предузети.

Према његовим речима, састанци попут данашњег, када је Америчка привредна комора у Србији организовала разговор представника америчких и домаћих фирми са премијером Србије, веома су корисни, јер је премијер имао прилику да представи своју визију будућности, а привредници да изнесу примедбе и интересе.

Када је реч о конкретним очекивањима америчких компанија у Србији, амбасадор САД је истакао да су за њих најважија питања владавине права, пореског система, као и сарадње са Владом Србије.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво