Прибићевић: Изван Острва се сви труде да смире страсти

У Британији се догодила историјска промена која ће утицати на политички живот не само у Британији, што се види сваки час, већ и у Европи, каже амбасадор Србије у Британији Огњен Прибићевић.

Амбасадор Огњен Прибићевић је рекао за РТС да су се десили тектонски поремећаји у политичком животу Британије.

"То је створило нову политичку ситуацију на Острву, а изван њега се сви труде да смирују страсти", рекао је Прибићевић извештачу РТС-а из Лондона.

Указује да је један од главних заступника Брегзита, Борис Џонсон, истакао да Велика Британија не окреће леђа Европи већ ће сарађивати са континентом.

Обама је нагласио да ће упркос томе што грађани Британије нису послушали његове апеле да гласају за останак у Унији поштовати легитимну вољу народа, рекао је Прибићевић.

"Кључно је што се догодила историјска промена која ће утицати на политички живот не само у Британији, што се види сваки час, већ и у Европи, што ће се више видети у наредним месецима и годинама", додао је Прибићевић.

Три месеца Британија ће бити у вакууму – до активирања члана 50 Лисабонског споразума.

"Покренуто је током кампање питање проширења, што ствара нову ситуацију у ЕУ. За Србију је најважније оно што је премијер Вучић данас рекао – да остајемо на европском путу и развијамо добре односе са Великом Британијом што је и нама циљ и грађанима Србије, без обзира на промене унутрашњег карактера", рекао је Прибићевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара