Додик: Срби су увек доносили слободу

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је српска слобода увек зависила од тога да ли Срби имају или немају државу, да једино обједињени имају шансу, а да је црква најснажнији елемент српског идентитета.

"Пошто Срби нису имали државу у Крајини и нису је имали на просторима данашње Републике Српске, могао се десити Јасеновац у Другом светском рату и зато је непријатељ могао да нас одведе на то стратиште и побије више од 500.000. Данас причају како су Срби ти који не заслужују поштовање", истакао је Додик у обраћању окупљеном народу испред фрушкогорског манастира Крушедол, преноси РТРС.

Додик је рекао да Срби данас имају државе које су гаранција њихове слободе.

"Ми смо слободан народ који је и за друге на просторима бивше Југославије кроз историју доносио слободу", нагласио је Додик.

Према његовом мишљењу, српски народ је био у великој заблуди, јер је до краја био одан југословенској идеји.

"Српски народ морао је да остане одан српској идеји, никако југословенској", навео је Додик.

Председник РС је оценио да су други разградили Југославију и створили своје државе, а да су од Срба направили реметилачки народ, иако то никада нису били нити ће бити.

"Ми смо слободан, слободарски народ, који и данас жели слободу другима, али хоћемо да се поштује и наша слобода, да се поштују наше државе Република Српска и Србија, наша култура и наша вера", истакао је Додик.

Данас се, како је дода, тешко живи, не само у српским државама него и у другима на просторима бивше Југославије.

"Не живе Словенци добро као што су живели у Југославији, као ни Хрвати у Хрватској. Хрвати су данас најзадуженији народ на Балкану заједно са Словенцима", рекао је Додик.

Додик је поручио да Срби једино имају шансу кад су сабрани, обједињени и окупљени.

Литургијом и парастосом за све Србе који су погинули и нестали током 20. века, у манастиру Крушšедол почела је 10. манифестација Крајишки црквено-народни Свесрпски сабор "Крушедолска звона 2016".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво