Покрет социјалиста критиковао Шабића због Савамале

Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуба Шабића оштро је критиковао Покрет социјалиста због изнетих ставова у вези са смрћу ноћног чувара који је био сведок рушења објеката у Савамали, у ноћи између 24. и 25. априла.

"Када се нечија смрт користи у политичке сврхе онда је то страшно. Без обзира ко то чини и без обзира ко је тај који то чини. Нико нема права да нечију смрт јавно тумачи и објашањава", навео је Покрет социјалиста у саопштењу.

Додаје се и да Шабић има широка овлашћења, али и да му "ниједно од њих не даје за право да тумачи нечију смрт, да одређује њен узрок".

ПС у саопштењу моли све учеснике јавног живота да поштују достојанство сваке породице која је искусила смрт најближих и да се уздрже да своје ставове доказују туђом несрећом.

Шабић је оценио раније да је, након информација о смрти ноћног чувара који је био сведок рушења објеката у београдској Херцеговачкој улици, још много већа иначе неспорна обавеза надлежних да јавности објасне шта се крије иза догађа у ноћи 25. априла.

"Не знам баш ништа поуздано о околностима и узроцима смрти несрећног С. Т. Очекујем и надам се да ће информације о томе бити саопштене без одлагања. Али, знам да је и иначе велика, огромна, неизвршена, а неспорна обавеза надлежних да јавности Србије објасне шта се све крије иза догађаја у ноћи 25. априла, од данас још већа, много већа", навео је Шабић на свом блогу на сајту РТВ Б92.

Пацијент С. Т. (58), за кога су медији навели да је био сведок рушења објеката у београдској Херцеговачкој улици, умро је на Војно-медицинској академији (ВМА) у Београду, потврђено је агенцији Бета у тој здравственој установи.

На ВМА су навели да је С. Т. умро јуче на Клиници за гастроентерологију, али нису желели да спекулишу о узроку смрти.

У ноћи између 24. и 25. априла људи са фантомкама и багерима су порушили објекте у Херцеговачкој улици у Савамали и малтретирали грађане који су се ту затекли.

Иако су грађани пријављивали насиље, полиција није желела да реагује и упућивала их је на Комуналну полицију.

У извештају Заштитника грађана о раду полиције те ноћи, види се да је из врха полиције наређено да службеници грађане упућују на Комуналну полицију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво