Вучић у Мостару

У Мостару се одржава 19. Међународни сајам привреде „Мостар 2016", којем ће, поред других државника из региона, присуствовати и премијер Србије Александар Вучић.

Премијер Вучић ће се састати са представницима Председништва Босне и Херцеговине - председавајућим Бакиром Изетбеговићем и српским и хрватским члановима Младеном Иванићем и Драганом Човићем, као и са представницима српске заједнице у Мостару и владиком захумско-херцеговачким Григоријем.

Све је спремно за Међународни привредни сајам. На отварању се очекује обраћање директорке Мостарског сајма Далфине Бошњак, градоначелника Мостара Љубе Бешлића, председавајућег Председништва Босне и Херцеговине Бакира Изетбеговића, председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић, председника Црне Горе Филипа Вујановића, премијера Србије Вучића, као и заменика премијера Владе Републике Турске - земље партнера сајма, Нумана Куртулмуса.

Да ли ће и гости, званичници, бити спремни да искористе Мостар за место сусрета и разговора, засад није познато.

Извесно је да до сусрета највиших представника земаља региона у том граду долази после две хашšке пресуде, које су узбуркале духове и у Србији, и у БиХ и у Хрватској, а потом и после резерви Хрватске према спремности Србије за отварање поглавља 23.

"Стабилност региона је оно о чему треба да се бринемо и морамо боље и више међусобно да се разумемо", рекао је Вучић за портал Политико уочи одласка у Мостар.

Указао је да су хашке пресуде подстакле напету атмосферу каква није била годинама.
"Од средине марта с времена на време изгледало је као да смо се вратили у 90-те године....Као нека временска машина", рекао је Вучић.

Без обзира на садаšње потешšкоће у односима БиХ и Србије, две дрžжаве морају градити бољи однос заснован на поверењу и узајамном уважавању, поручује и Изетбеговић.

Изетбеговић је у интервјуу за сарајевски Дневни аваз рекао да ће у односима двеју земаља и убудуће бити осцилација, али додаје да је сигуран да и у Србији, како је рекао, разумеју значај мира и сарадње.

И - значај економије, имајући у виду да је слаба економија згодно тло за политичко варничење.

У Мостару ће се представити низ компанија из региона, које ће, по отварању сајма, високи гости обићи у изложбеном простору.

У Павиљону један свој штанд има и Привредна комора Србије, која ће представити привредне потенцијале наше земље.

Такође, више предузећа из Србије имаће своје штандове, али и Туристочка организација Србије, која ће презентовати туристичке потенцијалне наше земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво