Канцеларија за КИМ: Нећемо дозволити гашење Универзитета

Државни Универзитет у Приштини, са привременим седиштем у Косовској Митровици, један је од темеља на којима почива опстанак и будућност нашег народа на КиМ, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију и истакла да Влада Србије и народ КиМ никоме неће дозволити његово гашење.

"Влада Србије, сада, ни у будућности, неће дозволити смањење, гашење појединачних факултета као ни укидање или утапање у институције самопроглашене тзв. Републике Косово", износи се у саопштењу, поводом, како се наводи "лажних вести везаних за Универзитет у Приштини са седиштем у Косовској Митровици, које су непотписане пласиране преко појединих приштинских медија".

У том смислу, Канцеларија, како се додаје, са задвољством обавештава да ће ускоро бити отворена нова зграда Медицинског факултета у Косовској Митровици.

"Нећемо дати нити једну нашу учионицу, нити једну клупу, нити једно радно место. Такође, неће бити предузимани било какви кораци везани за реорганизацију Универзитета и појединачних факултета без консултација и пуног учешћа академске заједнице", наводи се у саопштењу.

Што је више студената и што је више резултата које постижу и на које смо сви поносни, боља је и будућност и већа наша заједничка снага у тешком времену, наводи канцеларија за КиМ.

Универзитет се, наводи Канцеларија за КиМ може само градити и јачати а његово слабљење "остаће недостижан циљ злонамерних".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво