Вучић са Рамиресом: Мудра спољна политика Србије

Премијер Александар Вучић изјавио је да Србија придаје велики значај унапређењу односа са Мексиком, а амбасадор те земље Хосе Еварист Рамон Шилотл Рамирес оценио да Вучић и Влада Србије воде мудру спољну политику и да је током његовог мандата Србија много напредовала.

Александар Вучић је током опроштајне посете захвалио амбасадору Рамиресу на посвећености унапређењу односа Србије и Мексика, којима Србија придаје велики значај, с обзиром на политичку и економску улогу Мексика, не само у Латинској Америци, него и у свету, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Српски премијер је рекао да се традиционално пријатељство двеју земаља посебно одражава и кроз принципијелну подршку Мексика територијалном интегритету Србије и истакао да посебно ценимо гласање Мексика против чланства тзв. Косова у Унеску.

Премијер Вучић је изразио наду да ће добри политички односи добити потврду и кроз продуктивнију економску сарадњу, с обзиром на бројне могућности у различитим областима, попут фармацеутске индустрије, телекомуникација и грађевинарства.

Амбасадор Рамирес је рекао да је Србија, током његовог дипломатског мандата, много напредовала и да је важно да српска Влада настави са економским и другим реформама које спроводи. Посебно је истакао да премијер Вучић и Влада Србије воде веома мудру спољну политику, наводи се у саопштењу.

Мексички амбасадор је захвалио на интересу и подршци Владе Србије да се билатерални односи унапреде. Амбасадор Рамирес је исказао и задовољство што је, током рада у Србији, открио да овде постоји велика наклоност према Мексику и мексичкој историји и култури.

Двојица саговорника су изразила наду да ће председник Мексика Енрике Пења Нијето ускоро да посети Србију, с обзиром на то да се ове године навршава 70 година од успостављања дипломатских односа двеју земала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво