Читај ми!

Посланици о амандманима на закон о култури

Скупштински Одбор за културу и информисање размотрио је све амандмане на предложени закон о култури, после чега је почела и пленумска расправа о том акту у појединости.

Министар културе и информисања Иван Тасовац захвалио је вечерас свим члановима Одбора Скупштине Србије за културу и информисање на целодневној расправи о амандманима на Предлог измена и допуна Закона о култури, напомињући да сматра да расправа ипак заслужује да се води пред свих 250 посланика.

Одговарајући на питања посланика због чега није био на седници Одбора, Тасовац је рекао да су јој присуствовала четири овлашћена представника предлагача закона која су дала допринос расправи.

"Јако ценим дужину расправе на Одбору, али искрено мислим да она заслужује да се води пред свих 250 посланика. Сада сам овде сам и наставићемо са задовољством расправу о сваком амандману, рекао је Тасовац.

Председница Одбора за културу и информисање Весна Марјановић је рекла да је 14 чланова Одбора вредно радило цео дан, јер су предложене измене закона биле лоше.

Она је критиковала председницу парламента Мају Гојковић што није прекорила министра због тога што није удостојио посланике да брани закон.

Посланица Социјалдемократске странке Бранка Каравидић почела је да образлаже амандман на члан девет закона, али када је желела да упути питање министру и почела излагање са "да ли вас је срамота", Гојковић ју је прекинула.

Не познајем директора РТС, али сад бих утицала на њега да идемо у директном преносу и да грађани чују да је то све што имате да кажете о култури, рекла је Гојковић.

Посланик Нове странке Зоран Живковић рекао је да је Тасовца пре два дана упозорио да пази шта ради и да прави грешку, што је потврдио и чин премијера Александра Вучића који је апелом променио један од важнијих делова закона, који се тиче националних признања за врхунски допринос у култури.

"Шта ако Вучић вечерас у пола један гледа неку телевизију и види да није добро прочитао члан девет закона, па опет апелује", упитао је Живковић.

Шеф Посланичке групе СНС-а Зоран Бабић подсетио је да је та посланичка група предложила три амандмана и да сматра да, без обзира на неке лоше одлуке у прошлости, националне пензије треба задржати.

Бабић је рекао да је једина политика појединих посланика "мрзимо Вучића" и да су против свега што ради Влада Србије.

"Имаћемо прилику већ у априлу да видимо шта ће грађани рећи на политику мржње и увреда. Ми смо поносни на комункацију коју имамо са премијером, а они који немају кога да позову, или неко њих да позове, то је њихов проблем", рекао је Бабић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво