Читај ми!

Кампања против Косова у Унеску стигла до 25 милиона људи

Кампања против уласка Косова у Унеско, коју је иницирао председник Србије Томислав Николић, путем друштвених мрежа доспела је до 25 милиона људи широм света.

У оквиру кампање која се ширила путем друштвених мрежа и интернета приказан је филм "ISTINA#NoKosovoUnesco" и покренутa страница "tweet wall", на којој је учествовало четири милиона људи, а направљени су посебни профили на Фејсбуку, Твитеру и Инстаграму, објављено је на интернет страници председника.

Филм који је рађен у сарадњи са РТС-ом, а чија је ауторка Светлана Вукмировић, путем друштвене мреже Фејсбук, погледао је 1,1 милион људи, док је на Твитеру успео да оствари домет од 145 милиона људи.

Филм је имао је 35.000 твитова и укупно 70 милиона приказа.

Филм који говори о вековима дугој историји Срба на Косову и разлозима због којих Косово не би требало да буде примљено међу чланице Унеска, преузела највећа руска ТВ мрежа Раша тудеј, а преведен је на енглески, шпански и арапски.

У оквиру кампање, покренут је и сајт nokosovounesco, који је за нешто више од две недеље постојања имао 140.000 посетилаца који су отворили више од 360.000 страница.

Покренути су и Инстаграм профил и Фејсбук страница NoKosovoUnesco, која има више од 40.000 фанова на којима су објављиване потресне фотографије порушених споменика и запаљених манастира на Косову.

"Председник је међу реткима, ако не и једини, који је употребио интернет и друштвене мреже за промоцију кампање и апеловао на све грађане да се укључе, дељењем садржаја путем интернета. Веома је важно истаћи да кампања не би успела да се бројне угледне личности, појединци, грађани Србије и наши пријатељи широм света нису укључили у пројекат", саопштено је на сајту председника.

На гласању 11. новембра на Генералној конференцији Унеска, није прихваћен захтев Косова за чланство у тој организацији, јер није постигнута сагласност две трећине чланица. Од 142 државе, 92 су подржале чланство Косова, коме су недостајала три гласа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво