Читај ми!

Само кворум Ђиласа спасава?

Седница градске скупштине заказана за 24. септембар. Дневни ред је крцат. Осам урбанистичких планова, одлуке о комуналним предузећима, такси услугама, продуженој настави, именима улица. Међутим, поставља се питање хоће ли бити кворума.

Одборници Скупштине града Београда добиће позив за седницу коју је за 24. септембар заказао Зоран Алимпић.

Поставља се питање да ли ће постојећа већина изгласати да прва Звездина звезда добије улицу у Београду. Да ли ће први социјалиста града добити замену на идућој седници? Дневни ред је крцат - осам урбанистичких планова, одлуке о комуналним предузећима, такси услугама, продуженој настави - именима улица. Али, хоће ли бити и кворума? 

Заменик председника Скупштине града Зоран Алимпић рекао је да је заказао седницу без обзира на политичку ситуацију и односе међу странкама који су сложени. Према његовим речима, седницу је заказао јер има доста тачака које треба размотрити и зато што истиче три месеца како није било заседања.

"То што је заказана не значи да је постигнут договор и да ће се десити ово или оно, ја те информације у овом тренутку немам", навео је Алимпић.

Предлог за новог председника Скупштине, Алимпић није добио. Не искључује да се то догоди на самој седници. Уколико, ипак, добије захтев за Ђиласову смену, демократе најављују мирне протесте.

Заменик председника ДС-а Бојан Пајтић рекао је да су избори једини тренутак каде се стиче легитимитет.

"Легитимитет се не стиче нарученим истраживањима јавног мњења и због тога ћемо позвати грађање Београда да тог дана, уколико буде смене Драгана Ђиласа у Скупштини града, испред градске скупштине на миран и демократски начин изразе своје неслагање са оваквим поступком", каже Пајтић. 

Вучић је одговорио питањем.

"А што? Зато што има нека противзаконита већина или шта? Нешто се  ради мимо Устава, мимо закона? Мимо онога што је уобичајено у демократским земљама?", питао је лидер напредњака Александар Вучић.

Према његовим речима, мирни протести су увек добри.

"Мирни протести говоре о демократском друштву и то је увек лепо. Ако им буде недостајало људи, ми можемо и да им помогнемо", навео је Вучић.

Напредњаци ће одлуку о граду донети пре 24. септембра. Социјалисти је, незванично, још немају и зато не желе да говоре о Београду. На том курсу ћутње, од раније је странка пензионера.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво