Читај ми!

Влада прихватила Предлог споразума

Влада Србије дала сагласност на Предлог споразума са Приштином. Одлука је донета једногласно. Премијер Ивица Дачић обавестио Кетрин Ештон да је Влада прихватила споразум. Седница Скупштине Србије заказана за петак у 10 часова.

14.35 - Седница Скупштине Србије о предложеном споразуму Београда и Приштине биће одржана у петак, 26. априла, рекао председник парламента Небојша Стефановић после консултација са шефовима посланичких група.

10.30 - Колегијум председника Скупштине са шефовима посланичких група посвећен договору у Бриселу заказан за 14 сати.

10.13 - Премијер Ивица Дачић обавестио је Кетрин Ештон о прихватању предлога споразума.

09.41 - Влада Србије дала сагласност на Предлог споразума са Приштином, јавља репортер РТС-а. 

09.20 - Почела седница Владе о прихватању или одбијању предлога бриселског споразума са Приштином.

Влада Србије прихватила је данас Први споразум о принципима који регулишу нормализацију односа, постигнут у дијалогу о Косову и Метохији у Бриселу.

Овде можете погледати писмо Владе Србије упућено Кетрин Ештон.

На седници Владе били су присутни сви министри, а одлука о прихватању предлога споразума  са Приштиниом донета је једногласно.

Влада је наложила министарствима, посебним организацијама и службама Владе да предузму потребне мере и активности ради имплементирања споразума, као и да наставе примену већ постигнутих договора и споразума са представницима привремених институција самоуправе на Косову и Метохији, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Премијер Ивица Дачић обавестио је у телефонском разговору високу представницу за спољну политику и безбедност ЕУ Кетрин Ештон о прихватању предлога споразума.

Дачић је потом примио Венсана Дежера, шефа делегације ЕУ у Србији, којем је уручио писмо којим обавештава Европску унију о данашњој одлуци Владе Републике Србије.

"Драга лејди Ештон, као што смо се договорили, желео бих да Вас обавестим да је Влада Србије усвојила први споразум о принципима који регулишу нормализацију односа који смо заједнички парафирали у Бриселу у петак, 19. априла", наводи се у писму Дачића високој представници ЕУ.

"Желео бих да Вам захвалим на Вашем личном ангажовању и посвећености које је било од непроцењивог значаја за постизање споразума", навео је Дачић.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић одржао је консултације са шефовима посланичких група о предлогу споразума Београда и Приштине, после чега је саопштено да је за петак у 10 часова заказана седница Скупштине Србије.

Иначе, данас је у Луксембургу Европска комисија дала препоруку чланицама ЕУ за почетак преговора о чланству Србије у ЕУ.

Први потпредседник Владе Александар Вучић синоћ је, коментаришући могућности Србије да добије датум за почетак преговора са ЕУ, рекао за РТС да би била катастрофа за ЕУ да Србија не добије датум.

"Очекујем да Србија добије датум, али не мислим да је у добијању датума решење наших проблема", рекао је Вучић.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво