Читај ми!

Притвор због напада на Кфор

Одређен притвор до 30 дана Славољубу Јовићу из Косовске Митровице. Јовић је оптужен за покушај убиства војника Кфора 1. јуна у селу Рударе.

Виши суд у Краљеву одредио је притвор до 30 дана Славољубу Јовићу из Косовске Митровице, оптуженом за покушај убиства војника Кфора 1. јуна у селу Рударе.

Портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић рекао је да се осумњиченом Јовићу ставља на терет тешко убиство у покушају због основане сумње да је 1. јуна у месту Рударе, код моста на реци Ибар покушао да лиши живота више лица и то тако што је из непосредне близине испалио више пројектила у припаднике Кфора.

Према његовим речима, Јовић је тада ранио двојицу припадника Кфора, а довео у опасност животе осталих.

Председник Српског националног већа северног Косова и Метохије Милан Ивановић оценио је да су оптужбе против радника Здарвственог центра Славољуба Јовића "на танким ногама".

Ивановић је рекао да "не треба доносити прерано закључке, већ Јовићу треба омогућити да се брани са слободе како би, доказао своју невиност".

Ивановић је навео да је Славољуб Јовић ухапшен "по налогу косовских институција и њихових ментора из Брисела и Вашингтона који су признали независно Косово".

Раније данас, Демократска странка Србије тражила је објашњење зашто је Јовића у Косовској Митровици ухапсила Жандармерија МУП-а Србије - наводећи да је циљ хапшења слабљење отпор Срба у стварању још једне албанске државе на Балкану.

Косовоски Срби и војници Кфора сукобили су се 1. јуна због постављених барикада.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво