Предложени састав нове Владе

У новој влади према предлогу владајуће коалиције биће 17 ресора и 19 чланова кабинета. Влада ће имати четири потпредседника.

У новој влади Србије биће 19 чланова и укупно 17 ресора. Посебне канцеларије биће формиране за Косово и Метохију, људска и мањинска права, дијаспору и верске заједнице. За председника Владе Републике Србије предложен је лидер СПС-а Ивица Дачић, који ће обављати и функцију министра унутрашњих послова.

Потпредседници владе биће Александар Вучић (СНС) задужен за одбрану и безбедност и борбу против организованог криминала и корупције, Сузана Грубјешић (УРС) за европске интеграције, Јован Кркобабић (ПУПС) и Расим Љајић (СДПС).

Први потпредседник Вучић ће бити и министар одбране, Љајић министар за унутрашњу и спољну трговину и телекомуникације, а Јован Кркобабић министар рада, запошљавања и социјалне политике.

СНС је за министра спољних послова предложила државног секретара у Министарству спољних послова Ивана Мркића, за министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Горана Кнежевића, а за министра енергетике, развоја и заштите животне средине Зорану Михајловић.

Никола Селаковић је кандидат СНС-а за министра правде и државне управе, Братислав Петковић кандидат за министра културе и информисања, Милан Бачевић за министра природних ресурса, рударства и просторног планирања, док је шахисткиња Алиса Марић кандидат за министра омладине и спорта.

СПС је предложио да кандидат те странке за министра просвете, науке и технолошког развоја буде Жарко Обрадовић, министар саобраћаја Милутин Мркоњић, а министар здравља Славица Ђукић Дејановић.

Лидер Нове Србије Велимир Илић, који је на изборима наступио на листи коју је предводио СНС, кандидат је за министра грађевинарства и урбанизма, док ће лидер СДА Сулејман Угљанин бити министар без портфеља.

Кандидат УРС-а за министра финансија и привреде је Млађан Динкић, а Верица Калановић је кандидат за министра регионалног развоја и локалне самоуправе.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(четвртак, 02. авг 2012, 19:03) - anonymous [нерегистровани]

портфељ

министар без портфеља је функционер у влади који нема никакво задужење у влади али мора због политике да постоји и такав вид министровања.

(петак, 27. јул 2012, 09:42) - anonymous [нерегистровани]

neka

nam je Bog u pomoć...

(петак, 27. јул 2012, 08:50) - anonymous [нерегистровани]

igra reci i brojeva

objektivno, ova vlada ima isti broj clanova kao i prethodna. samo za dva ministra moralo je da se nadje obrnuto resenje: mrka i ilic moraju da budu ministri za istu stvar, ali u razlicitim miistarstvima. dalje, spajanjem ministarstava u jedno, kao npr u slucaju ljajica, resor postaje skup vise prethodno postojecih ministarstava, sto znaci isto toliko velika ekipa, ako ne i veca, kao i do sada. skupa vlada, ponovo!

(петак, 27. јул 2012, 08:15) - anonymous [нерегистровани]

Gde su ukljucena

socijalna pitanja, cime se do sada bavio gospodin Ljaic?

(петак, 27. јул 2012, 04:14) - anonymous [нерегистровани]

Nepravda

Kako ce Bratislav Petkovic da bude ministar za Dijasporu i kulturu, kada jos nije platio taksu koja se procenjuje na desetine hiljada evra?!Gde je tu pravda, pleni se ljudima imovina za dugove od 1500 dinara, a ovamo...

(петак, 27. јул 2012, 01:51) - anonymous [нерегистровани]

aa

Sta znaci ovo "ministar bez portfelja"?