Кфор уклонио барикаде у Рудару

Војници Кфора су у око два сата после поноћи уклонили барикаде које су локални Срби поставили у месту Рударе. Током акције није било инцидената.

02.00 - Кфор без инцидената уклонио барикаде у Рудару. 

00.30 - У Рудару мирно, Срби који су се окупили на барикади и војници Кфора стоје једни наспрам других. 

Војници Кфора су ноћас, четири сата пошто су их локални Срби поставили, уклонили барикаде код места Рударе на северу Косова. Акција је протекла без инцидената, а припадници Кфора су убрзо затим отишли ка Лепосавићу.

Препреке од дрвета и бетонских блокова су у потпуности уклоњене,  а мoст прeкo Ибрa у Рудaру je дeблoкирaн, као и пoдручje кoje je билo у тoтaлнoj блoкaди зa врeмe oпeрaциje кojу je спрoвoдиo Кфoр.

Изнад Косовске Митровице и Звечана је, током акције, летео и и jeдaн хeликoптeр Кфoрa.

Пoслe уклaњaњa бaрикaдa ситуaциja у Рудaру je мирнa. Пoштo je акција зaвршeнa, Кфoр je дeблoкирao свe путнe прaвцe кojи вoдe кa Звeчaну.

Срби са севера Косова су у суботу увече поставили нове барикаде на магистралном путу Лепосавић - Приштина у месту Рударе у општини Звечан. Срби су нове барикаде поставили у знак протеста због затварања алтернативних путних праваца на северу Косова од стране Кфора.

Припадници Кфора су, у суботу ујутро, почели акцију затварања алтернативног прелаза Бање. У месту Штуоце, недалеко од тог прелаза, две особе су повређене гуменим мецима које су испалили припадници Кфора. 

Код железничког моста у Рудару је пре 15 дана дошло до највећих сукоба грађана и припадника Кфора, када је рањено троје грађана и два војника Кфора. 

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво