Težak udarac za rusku atletiku

Šest ruskih atletičarki privremeno je suspendovano zbog kršenja anti-doping pravilnika, pa će propustiti Olimpijske igre u Pekingu, saopštio je danas Atletski savez Rusije.

Predsednik saveza Valentin Balaknučev rekao je da ga je Svetska atletska federacija (IAAF) obavestila da su suspendovane Jelena Soboljeva, Darija Piščaljnikova, Gulfija Kanafejeva, Tatjana Tomašova, Julija Fomenko i Svetlana Čerkasova.

"Razlog suspenzije je prošlogodišnje kršenje anti-doping pravilnika. Ovom odlukom srušeni su snovi naših sportistkinja da se takmiče na Olimpijskim igrama", dodao je Balaknučev.

Soboljeva je 9. marta ove godine postavila svetski rekord u trčanju na 1.500 metara u dvorani - 3:57.71. Ona je ove sezone postavila i najbolji rezultat na 800 metara - 1:54.85. To je ujedno i peti najbolji rezultat u istoriji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво