Ivana Španović: Dokazali smo koliko vredimo

Juniorski svetski prvak u skoku u dalj srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je da su uspesi juniorske reprezentacije potvrda da ta ekipa mnogo vredi.

Na juniorskom svetskom prvenstvu u Bidgošću održanom prošle nedelje, Ivana Španović je osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj, skočivši šest metara i 61 santimetar.

Na istom takmičenju Mihail Dudaš je osvojio bronzanu medalju u desetoboju, dok je Tatjana Jelača osvojila bronzu u bacanju koplja.

"Čestititam Jelači i Dudašu na osvojenim medaljama. Za ovo takmičenje zajedno smo se spremali čitave godine i drago mi je što smo uspeli da osvojimo medalje. Postignutim rezultatima smo dokazali koliko vredimo", rekla je Španović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Selektor juniorske repreznetacije Srbije Ivica Možek zahvalio je ljudima koji su podržali program juniorske atletske reprezentacije.  "Svi koji su ulagali u juniorsku reprezentaciju su napravili pravi potez. Zahvaljujem svima koji su mukotrpno radili da bismo stigli do ovih rezultata. Verujem da će država stati uz ove mlade atletičare, i nadam se da će oni opravdati očekivanja na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu", rekao je Možek.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Velimir Ilić rekao je da će taj savez pokušati da ubedi mlade ljude da se bave atletikom. "Ivana je napravila veliki uspeh, o kojem je Srbija mogla samo da sanja. Atletski savez će se potruditi da ovakvih takmičara bude što više. Želim da ovi mladi atletičati osvoje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu", rekao je Ilić.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković zahvalio je Ministarstvu za omladinu i sport na uloženim finansijskim sredstvima za pripreme atletičara i trenera za Svetsko juniorsko prvenstvo.

Treća na Svetskom juniorskom prvenstvu u bacanju koplja Tatjana Jelača izrazila je očekivanje da će juniorska reprezentacija nastaviti da postiže dobre rezultate.

Mihail Dudaš, osvajač bronze u desetoboju rekao je da se tri i po godine spremao za juniorsko prvenstvo sveta i dodao da su mu dodatni motiv bile nastupi Jelače i Španovićeve.

Upravni odbor Atletskog saveza Srbije novčano je nagradio osvajače medalja i trenere. Španovićeva je dobila 400.000 dinara i automobil, Jelača je nagrađena sa 200.000 dinara, koliko je dobio i Dudaš.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво