Читај ми!

Vuleta: Nadam se zlatu na EP u Minhenu

Evropsko atletsko prvenstvo na otvorenom počinje 15. avgusta u Minhenu, a tim Srbije na kultnom Olimpijskom stadionu predvodiće najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta, koja je istakla da se nada zlatnoj medalji u skoku udalj. Boje naše zemlje braniće 7 atletičarki I 7 atletičara u 11 disciplina.

Predvodnica Srbije u Minhenu, biće naša najbolja atletičarka i svetska dvoranska šampionka u skoku udalj, Ivana Vuleta koja je, nakon što joj je izmakla medalja na Svetskom prvenstvu u Oregonu, ovog puta dodatno motivisana za što dalji skok.

"Posle srebra u Cirihu, zlata u Amsterdamu i odustajanja od finala u Berlinu usled povrede ahilove tetive 2018. godine, željno iščekujem još jedno EP na otvorenom.", istakla je Ivana.

Naša najbolja atletičarka je istakla očekivanje da nastavi seriju odličnih rezultata kojima je počela novu sezonu.

"Ovu sezonu sam započela drugom titulom svetske prvakinje u dvorani, pa sa istim ambicijama idem i u Minhen. Očekujem sjajnu atmosferu na tribinama, ali mirnu u svojoj glavi, manje prestupa i više dalekih skokova. Forma je još bolja nego u Judžinu, tako da se radujem još jednoj prilici sledeće nedelje", izjavila je Vuleta za Srpski atletski savez.

Srbiju će pored Ivane Vulete na EP u atletici predstavljati još 13 takmičara: Milica Gardašević u skoku udalj, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević u bacanju kugle, Angelina Topić (skok uvis), Adriana Vilagoš (bacanje koplja), Boško Kijanović (400 m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Dragana Tomašević (bacanje diska), Elzan Bibić (5000 m), Anja Lukić (100 m prepone), Luka Trgovčević (110 m prepone) i Milana Tirnanić (100 m).

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво