Читај ми!

Šok za Amerikance u Judžinu, Kanađanima zlato u sprinterskoj štafeti

Kanada je novi svetski šampion u štafeti 4x100 metara, pošto je na prvenstvu u Judžinu osvojila zlatnu medalju, ispred SAD i Velike Britanije.

Kanadski sprinteri napravili su veliki uspeh na Svetskom prvenstvu u Judžinu, pošto su osvojili zlatnu medalju u štafeti 4x100 metara.

Amerikanci su bili veliki favoriti za osvajanje svetskog zlata, ali je grešku prilikom poslednje predaje štafete iskoristio Kanađanin Andre De Gras i pretekao Marvina Brejsija.

Prokletstvo je tako nastavljeno, pošto su Amerikanci samo tri puta bili svetski šampioni od 2001. godine, dok se na olimpijski tron nisu popeli od Sidneja 2000. 

Kanadska štafeta zabeležila je rezultat 37.48 sekundi, Amerikanci su morali da se zadovolje srebrom (37.55), dok je bronzana medalja pripala štafeti Velike Britanije (37.83).

Štafetu Kanade činili su Brendon Rodni, Džerom Blejk, Eron Braun i Andre De Gras.

Kanadska štafeta bila je bronzana na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, dok je prošle godine u Tokiju osvojila srebrnu medalju.

Andre De Gras je olimpijski šampion iz Tokija na 200 metara, ali je na ovom šampionatu "preskočio" tu disciplinu, dok nije uspeo da se plasira u finale trke na 100 metara.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво