Španovićeva izabrana u svetsku atletsku elitu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izglasana je za člana sportske komisije Svetske atletske federacije. Španovićeva, koja je bila među 15 kandidata, dobila je poverenje učesnika u toku tek završenog Svetskog prvenstva u Londonu.

Pored nje, novi članovi komisije su Kim Kolins, Injaki Gomez, Adam Kšot, Tomas Roler i Benita Vilis i biće na tim pozicijama četiri godine, počev od 1. januara 2018.

Sporska komisija IAAF ima ukupno 19 članova, 12 se bira na osnovu glasova sportista, a sedam od predstavnika Saveta IAAF-a.

Španovićeva je izabrana u svetsku atletsku elitu nakon što je na Svetskom prvenstvu u Londonu njen nastup izazvao veliku polemiku, kada joj se prilikom skoka, koji bi joj doneo zlatnu medalju, odlepio broj na dresu i ostavio trag u pesku što su sudije uračunale.

Ona je završila na četvrtom mestu i na samo centimetar od bronzane medalje.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво