Sud u Lozani odbio žalbu, bez ruskih atletičara u Riju!

Sud za sportsku arbitražu u Lozani odbio je žalbu Atletskog saveza Rusije, pa atletičari iz te zemlje ipak neće moći da nastupaju na Igrama u Riju!

To znači da čak 68 ruskih atletičara neće moći da izađe na borilišta u Rio de Žaneiru.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani potvrdio je suspenziju Svetske međunarodne atletske federacije, koja je izrečena zbog dopinga.

"Bord CAS potvrdio je da su ruski atletičari suspendovani sa predstojećih Olimpijskih igara u Riju, ali se istovremeno izrečena suspenzija ne odnosi na ostatak tima Rusije", rekao je jedan od članova komisije tog suda.

Na drugoj strani, predsednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Lord Koe, bio je zadovoljan današnjom odlukom i time što je CAS podržao odluku njegovog tela, ali je naglasio da mu "nije cilj da sprečava sportiste da se takmiče".

IAAF je prošlog novembra suspendovao ruski savez, a samim tim i njegove atletičare, posle izveštaja komisije Svetske antidoping agencije (WADA) o navodnom sistemskom dopingovanju, u koji je umešana i država. 

Očekuje se odluka MOK-a o učešću ostalih ruskih sportista na predstojećim Olimpijskim igrama, a očekuje se i reakcija sportskih i političkih zvaničnika iz Rusije.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво