Trijumf Olivere Jevtić

Najbolja srpska atletičarka Olivera Jevtić pobednica je 10. Ženske trke koja je na stazi dugoj 7.700 metara na Adi Ciganliji okupila oko 3.000 učesnica.

Po prohladnom i vetrovitom vremenu evropska vicešampionka u maratonu odbranila je titulu osvojenu prošle godine rezultatom 24.12,6 desetinki.

Druga je kroz cilj prošla Kenijka Lidija Njeri sa vremenom 24.37,1, dok je treće mestto zauzela Lucija Kimani (BiH) rezultatom 25.50,1 minut.

"Poseban motiv da istrčim ovako dobar rezultat dala mi je Kenijka Njeri koja mi je stalno bila za leđima. Bila sam uporna da ostvarim maksimum i u tome sam i uspela", rekla je srpska rekorderka Olivera Jevtić.

Olivera Jevtić izjavila je da je uvek kada je nešto bolelo istrčala dobre trke, a da je bila najgora "kada je sve bilo idealno".

"Zaista treba nešto da mi se dogodi, da me nešto boli da istrčim dobre trke. Sve trke u kojima sam učestvovala povređena ili bila bolesna završila sam sa rekordima", rekla je Jevtićeva agenciji Beta.

Prema njenim rečima, na Olimpijskim igrama u Atini 2004. bila je povređena i bolesna, a završila je trku šesta, dok je na Evropskom prvenstvu bolesna osvojila drugo mesto.

"Ovde na Adi Ciganliji imala sam stomačni virus i istrčala sam rekord. Na Olimpijskim igrama u Pekingu ove godine, kada je sve bilo idealno - ja sam bila najgora. Rekla sam treneru da ću od sada da trčim samo kada mi nešto fali", objasnila je Jevtićeva.

Ona je dodala da misli da je prebolela maraton u Pekingu, kada je zbog bolova u nogama morala da odustane.

"Šta da se radi i to je deo sporta. Nisam ja jedina od boljih maratonki koja je odustala. Sve sama 'imena' su odustajala. Možda je malo nezgodno što sam to osetila na velikom takmičenju. Međutim, presrećna sam da posle Olimpijskih igara mogu da trčim onoliko koliko zaista vredim", rekla je Jevtićeva.

Na pitanje kakvi su joj planovi, ona je odgovorila da bi trebalo da se opredeli za "neki maraton" kako bi istrčala normu za Svetsko prvenstvo, ali da će o tome njen trener da odluči.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво