Читај ми!

Blistava sezona Ane Subotić

Atletičarka Ana Subotić je imala izuzetno uspešnu prošlu godinu i zlatnim se slovima upisala kao prvi olimpijac iz Ivanjice, proslavljajući svoj grad brojnim pobedama u zemlji i inostranstvu. Malo je gradova u Srbiji koji mogu da se pohvale da u svojoj sredini imaju sportsku zvezdu kao što se Ivanjičani diče svojom heroinom.

Iz godine u godinu Ana Subotić postiže sve bolje rezultate, pa je i ova, na izmaku donela mnogo radosti ljubiteljima sporta u gradu na Moravici baš zahvaljujući njoj.

"Iza mene je izuzetno uspešna sezona. Pored brojnih pobeda u zemlji i inostranstvu posebno izdvajam Balkansku titulu u maratonu i ispunjenje norme za Svetsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Pekingu", priča Subotićeva za Tanjug.

Godinama najbolja sportistkinja Ivanjice i učesnica proteklih Igara u Londonu, dodaje da joj je svaka pobeda draga, bilo da je osvojena u više disciplina ili jednoj u kojima nastupa.
Njen trener Duško Orestijević ništa ne prepušta slučaju već je sa svojom "štićenicom" svakodnevno je dva, tri puta dnevno na stazi ili u teretani.

"Sve smo podredili ispunjenju norme za Olimpijske igre u Riju 2016. U minuloj godini Ana je pokazala da ima kapacitet da se po drugi put pojavi na Olimpijadi. Jeste uspeh plasman na Svetsko prvenstvo, ali Olimpijada je naš osnovni cilj" , izjavio je trener Orestijević Tanjugu.

Posebna vrednost uspeha Ane Subotić je činjenica da ova sportska diva radi u zaista teškim uslovima i bez adekvatne finansijske pomoći nadležnih.

Ivanjička "gazela" kaže da je spremna da se žrtvuje i plasmanom na Olimpijadu još jedanput proslavi svoju Ivanjicu.

Subotićeva je članica Atletskog kluba "Javor" i u svojoj karijeri ostvarila 151 pobedu na raznim takmičenjima, 21 put bila je prvak države i čak 34 puta učestvovala na prestižnim međunarodnim trkama. Dres reprezentacije Srbije nosila je 37 puta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво