Španovićeva: Bilo je dramatično do poslednje sekunde

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nazvala je pravom dramom takmičenje u skoku u dalj Dijamantske lige u Judžinu, na kojem je pobedila državnim rekordom od 6,88 metara. Španovićeva posle mitinga u Judžinu zauzima vodeću poziciju sa šest bodova, a sledeće takmičenje Dijamantske lige je očekuje u Oslu 11.juna. Ovo je prvi put u istoriji da je ime jedne srpske atletičarke na samom vrhu svetskih rang-lista.

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nazvala je pravom dramom takmičenje u skoku u dalj Dijamantske lige u Judžinu na kojem je pobedila državnim rekordom od 6,88 metara.

Španovićeva je na mitingu u SAD poboljšala svoj i nacionalni rekord za tri centimetara i time ostvarila najbolji rezultat u svetu ove godine, kao i prvo mesto u poretku Dijamantske lige.

"Prava mala drama na zaletištu skoka udalj i to u svakoj sekundi, eto tako bih opisala večerašnji miting. Ovo je bilo posebno takmičenje i posebno draga pobeda. Borila sam se do samog kraja, verovala da mogu bolje i, eto, najbolji rezultat u karijeri ostvarila sam u poslednjoj seriji. Čestitam svim devojkama i sa nestrpljenjem očekujem sledeći susret" izjavila je Španovićeva.

Srpska rekorderka je imala odličnu seriju skokova: 6.77 m, 6.75 m, 6.62 m.

U četvrtoj seriji doskočila je do nacionalnog rekorda od 6.86 m koji je u tom trenutku bio dovoljan za treće mesto.

Usledio je skok od 6.77 m i taman kada se činilo da pobeda ide u ruke Ruskinje Darije Klišine, koja je već imala skok od 6.88 m, Španovićeva daje sve od sebe u poslednjom pokušaju, preuzima vođstvo i pobeđuje sa novim nacionalnim rekordom i rezultatom 6,88 m.

Španovićeva posle mitinga u Judžinu zauzima vodeću poziciju sa šest bodova, a sledeće takmičenje Dijamantske lige je očekuje u Oslu 11.juna.

Ovo je prvi put u istoriji da je ime jedne srpske atletičarke na samom vrhu svetskih rang-lista.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво