Bekrić može i do evropskog rekorda

Stefan Diagana, svetski šampion i aktuelni evropski rekorder u disciplini 400 metara sa preponama, govorio je, ekskluzivno za RTS, o svojim impresijama o Emiru Bekriću i njegovim mogućnostima u budućnosti. On ima samo 22 godine i može da trči i ispod 48 sekundi. Možda jednog dana postane i novi evropski rekorder, rekao je bivši francuski atletičar.

U Moskvi, na Svetskom prvenstvu u atletici, danas su na programu šest finala. Ljubiteljima sporta u Srbiji svakako je najzanimljivije ono u trci na 400 metara sa preponama. Upravo u ovoj disciplini, kao predstavnik Srbije i jedini Evropljanin, trči Emir Bekrić.  

Malo je onih koji su kompetentniji da govore o pomenutoj trci, u disciplini koju mnogi smatraju i tehnički jednom od najzahtevnijih, od Stefana Diagane, evropskog rekordera (47.37) i svetskog prvaka iz Atine 1997. godine.

I Diagana, koji je trčao za Francusku, posebnu pažnju planira da posveti Bekriću, kao jedinom predstavniku Starog kontinenta.

"Jako je dobro imati Evropljanina u finalnoj trci. Bekrić je odlično trčao ove sezone. Pratim sve trkače u ovoj disciplini, ali posebno one koje dolaze iz Evrope. Bio je jako dobar u polufinalu, trčao je 48.36. Došao je ovde sa vremenom 48.76. Ima samo 22 godine i može da trči i ispod 48 sekundi. Možda jednog dana postane i novi evropski rekorder, ko zna", rekao je, uz osmeh, nekadašnji francuski atletičar.

Finale trke na 400 metara sa preponama na programu je u 19 časova. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво