Srbija ubedljiva i protiv Makedonije

Vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivo je pobedila Makedoniju sa 23:6 (7:1, 6:1, 4:2, 6:2) u drugom kolu Grupe B na Evropskom prvenstvu u Malagi.

Srbiji je pobeda nad Makedonijom druga na turniru, pošto je juče na početku takmičenja bila bolja i od Nemačke. Naredni protivnik Srbije, sutra od 11 sati, biće selekcija Rumunije.

Duel sa Makedonijom ni u jednom trenutku nije bio neizvestan, pošto su srpski vaterpolisti već u prvom delu igre rešili pitanje pobednika.

Aleksandar Šapić postigao je osam golova za Srbiju, Andrija Prlainović dodao je četiri, dok su se Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Vladimir Vujasinović i Branko Peković po dva puta upisali u listu strelaca.

Dušan Krstić je sa dva gola bio najefikasniji u makedonskoj reprezentaciji.

Selektor Srbije Dejan Udovičić posle meča izjavio je da je zadovoljan kako je njegova ekipa ušla u meč sa protivnikom koji je važio za autsajdera. "Makedonija je, ipak, postigla više golova nego što smo očekivali", kratko je rekao Udovičić i dodao da se njegova ekipa neće zaustaviti dok ne obezbedi plasman u polufinale 

Golman Denis Šefik naveo je da je duel sa Makedonijom za Srbiju praktično bio trening meč.  "Zadovljni smo današnjom igrom", kazao je Šefik.

Selektor Makedonije Ljubiša Mečkić istakao je da je na utakmici sa Srbijom pokušao da isproba neke mogućnosti pred sutrašnji duel sa Rusijom.  

"Srbija je svakako daleko iznad našeg nivoa", rekao je Mečkić, dok je makedonski reprezentativac Sašo Popovski dodao da njegov tim jednostavno nije imao šanse protiv Srbije.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво