Vaterpolisti sa Rusima počinju EP

Vaterpolisti Srbije igraju sa timom Rusije prvu utakmicu grupe B na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Duel počinje u 17.30 uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a, strim je na RTS planeti, a tok meča i kretanje rezultata su na našem portalu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije, koja ima ambicije da na prvenstvu dođe i do petog zlata u nizu, smatra se favoritom u B grupi u kojoj posle meča sa Rusijom slede dueli sa Rumunijom (16. januara) i Hiolandijom (18. januara).

Ipak, selektor Dejan Savić je u izjavama pred meč naglasio da treba biti obazriv, jer je reč o fizički sjajno pripremljenom timu Rusije, koji ima dosta kvalitetnih pojedinaca i koji je na prošlom prvenstvu Evrope namučio Srbiju. Bilo je tada 11:9 za naš tim.

Na drugoj strani vaterpolisti Rusije, nekada velika vaterpolo sila, nema medalju sa velikog takmičenja još od 2004. kada je na Igrama u Atini osvojena bronza i u poslednjih 19 mečeva sa Srbijom je pretrpela poraze, pa se može očekivati da će učiniti sve da prekinu taj negativni niz. 

Duel Vaterpolista Srbije i Rusije počinje u 17.30 uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a, strim je na RTS planeti, a tok meča i kretanje rezultata su na našem portalu.

broj komentara 0 pošalji komentar