Србија жели пето злато у низу, "делфини" као Бјерн Борг на Вимблдону 1980.

Европско првенство за ватерполисте, 34. по реду, почиње у уторак у Будимпешти, а селекција Србије жели да освоји пето злато у низу, што је претходно пошло за руком једино Мађарској пре Другог светског рата.

Селектор Дејан Савић повео је на шампионат најјачи тим, који ће, упркос томе што су Олимпијске игре приоритет у 2020, покушати још једном да покори Стари континент и потврди доминацију у 21. веку (седам златних медаља и по једно сребро и бронза).

Србија је у Б групи, први ривал сутра од 17.30 сати биће Русија, а потом следе дуели са Румунијом (16. јануара) и Холандијом (18. јануара).

Нема дилеме, српски тим ће као први у четвртфинале, где је у 22. јануара "пројектовани ривал" Мађарска или Шпанија.

"Фаворити смо у групи и већ размишљамо како да, ако будемо први, искористимо оне слободне дане да за четвртфинале, останемо у ритму, а такође гледаћемо шта раде наши потенцијални противници Мађари и Шпанци, који заслужују само респект. Имамо наравно мотив, на то нас обавезују и традиција и резултати.

Не размишљам о петој узастопној титули као таквој. Гледао сам филм о чувеном сусрету Бјерна Борга и Џона Мекинроа у финалу Вимблдона. Борг је тада рекао да, ако победи пети пут узастопно, онда улази у историју. У супротном оне четири освојене нико неће памтити", изјавио је Савић уочи пута за Будимпешту.

Борг је успео, у финалу Вимблдона 1980. године победио је Мекинроа и освојио пети Вимблдон у низу. На реду су ватерполисти Србије...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво