Jelenić: Sramota u Splitu, za duel reprezentacija posebne mere obezbeđenja

Predsednik vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić potvrdio je da je golman Aleksandro Kralj morao da skače u more u Splitu po dobijanju nekoliko udaraca od napadača, ali i da nije dobio teže povrede. Predsednik VSS rekao da će tražiti posebne mere obezbeđenja za duel Hrvatske i Srbije u martu u Sisku, u okviru Evropa kupa.

Kako je preneo hrvatski 24 satačetvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su u Splitu pred utakmicu sa Mornarom u Regionalnoj ligi, a najteže je prošao Kralj.

Jelenić je u izjavi Tanjugu rekao da je Kralj morao da ide u lokalnu policiju da da izjavu i da se oseća dobro, prema njegovim informacijama iz Hrvatske.

"Napadnuti su u kafiću na rivi, morao da skače u more Kralj, a ostala trojica su uspela da pobegnu. To je katastrofa, igrači su, a ne navijači. Sramota, šta bih drugo rekao", rekao je Jelenić Tanjugu.

Splitska policija traga za petoricom napadača.

Na vanrednoj konferenciji za medije povodom incidenta u Splitu, direktor VK Crvena zvezda Igor Milojević rekao je da igrači nisu imali klupska obeležja, kao i da je napad usledio posle neprijatnog razgovora sa konobarom.

"Zvezdini vaterpolisti nisu bili u obeležjima kluba. Konobar je prepoznao grb ispod jakne, na kojoj nije bilo obeležja Crvene zvezde. Usledio je neprijatni razgovor sa konobarom, posle čega su igrači hteli da pređu u drugi kafić", rekao je na konferenciji za medije Igor Milojević.

Milojević je rekao da su u tim trenucima prišli navijači, koji su ih fizički napali, a da su golmana Kralja od težih povreda spasli dobronamerni građani Splita.

Vaterpolisti Crvene zvezde još nisu krenuli za Beograd.

"Igrači još nisu krenuli za Beograd, čeka se golman Kralj koji daje izjavu policiji", dodao je Milojević.

Predsednik VSS Viktor Jelenić rekao je da reprezentaciju u martu očekuuje duel sa Hrvatskom u Sisku.

"Reprezentacija Srbije u martu igra utakmicu Evropa kupa protiv Hrvatske u Sisku, a Savez će tražiti pojačane mere obezbeđenja posle incidenta u Splitu", rekao je Jelenić i dodao da nikada nijedan igrač Hrvatske nije imao problem u Beogradu.

Milojević je dodao da niko iz Mornara nije kontaktirao klub, ali i da su na utakmici u Beogradu vaterpolisti splitskog tima imali opremu sa obeležjima navijačke grupe "Torcida" iz Splita.

Jelenić se prisetio čuvenog incidenta u Kranju 2003. godine, ali obrazložio da je tada "sve još bilo sveže".

"Sada smo u 2019, treba da splasne tenzija", zaključio je Jelenić.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво