Ватерполисти Црвене звезде нападнути у Сплиту, утакмица отказана

Ватерполисти Звезде нападнути су у центру Сплита штанглама и палицама, а неколико играча је повређено, рекао је директор ВК Црвена звезда Игор Милојевић. Утакмица против Морнара, која је требало да се игра у суботу увече, отказана је, а делегација се враћа у Београд. Јеленић: Играчи нису имали клупска обележја, за утакмицу репрезентације тражићемо посебно обезбеђење.

Тројица ватерполиста Црвене звезде седели су у раним поподневним часовима  у центру Сплита у кафићу, када их је напала група још неидентификованих нападача.

Ватерполисти су на себи имали мајице и тренерке са обележјима клуба, када им је пришла група млађих мушкараца и затражила да их скину, пренела је Слободна Далмација.

Убрзо је дошло до гурања и туче. Један од ватерполиста спасао се скоком у море, док су остали побегли, пише хрватски лист.

Тек по доласку полиције изашао је из воде, док су се остали вратили у хотел.

"Да нисам скочио у море убили би ме", рекао је Краљ након доласка полиције и лекарске екипе, преноси хрватски сајт Гол.

Хрватски сајт Индекс наводи да су неки од окупљених Сплићана желели да му помогну да изађе из воде, док су други узвикивали: "Ипак је он четник".

Сплитска полиција још трага за нападачима, а незванично се ради о петорици младића.

"Добили смо дојаву, по изласку на место догађаја нисмо затекли нападаче, а момка који је скочио у море смо превезли до хотела да се пресвуче. У току је разговор у којем ћемо утврдити детаље", поручили су из сплитске полиције.

Како је речено РТС-у из ВК Црвена звезда, ватерполисти се враћају у Београд и вечерашња утакмица против Морнара је отказана.

Јеленић: Играчи нису имали клупска обележја, за утакмицу репрезентације посебно обезбеђење

На ванредној конференцији за медије у просторијама Ватерполо савеза Србије медијима су се обратили Виктор Јеленић и Игор Милојевић.

"Звездини ватерполисти нису били у обележјима клуба. Конобар је препознао грб испод јакне, на којој није било обележја Црвене звезде. Уследио је непријатни разговор са конобаром, после чега су играчи хтели да пређу у други кафић", рекао је на конференцији за медије директор ВК Црвена звезда Игор Милојевић.

Милојевић је рекао да су у тим тренуцима пришли навијачи, који су их физички напали, а да су голмана Краља од тежих повреда спасли добронамерни грађани Сплита.

Милојевић је додао да има информације да су играчи нападнути штанглама и дрвеним палицама, као и да им је прећено клањем, али да то не може да потврди.

Ватерполисти Црвене звезде још нису кренули за Београд.

"Играчи још нису кренули за Београд, чека се голман Краљ који даје изјаву полицији", рекао је Милојевић.

"Репрезентација Србије у марту игра утакмицу Европа купа против Хрватске у Сиску, а Савез ће тражити појачане мере обезбеђења после инцидента у Сплиту", рекао је Јеленић и додао да никада ниједан играч Хрватске није имао проблем у Београду.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво