Читај ми!

Vrnjačka Banja postaje Nacionalni vaterpolo centar

Reprezentativne selekcije Srbije će posle EP u Beogradu imati fantastične uslove za pripreme, i to u Vrnjačkoj Banji.

Lokacija nove kuće vaterpola je Vrnjačka Banja, gde će sve reprezentativne selekcije imati okupljanja, treninge i gde će se u različitim terminima pripremati za najveća takmičenja. Dva nova bazena, odmah posle završetka Evropskog prvenstva u vaterpolu u Beogradu, koje će se održati od 10. do 23. januara sledeće godine, prebaciće se u Vrnjačku Banju, od tog trenutka u Banji će početi da radi Nacionalni vaterpolo centar.

Boban Đurović predsednik opštine Vrnjačka Banja, rekao je za Tanjug da su uspeli u svojoj strategiji, odnosno razvoju i lociranju sportsko-rekreativnog turizma u Banji.

"Lokalna samouprava je projektu otvaranja prvog vaterpolo centra u Srbiji, odnosno u Vrnjačkoj Banji, pristupila veoma ozbiljno. Naša obaveza je da pripremimo objekte u kojima će biti smeštena dva montažna bazena. Ovo je velika stvar za nas jer ćemo znatno povećati broj noćenja gostiju, ali i odlična marketinška slika", rekao je Đurović.

Ekonomska studija pokazuje da će se nakon otvaranja Nacionalnog vaterpolo centra, u Vrnjačkoj Banji povećati broj noćenja za oko 20.000 godišnje.

"Vaterpolo centar će pre svega biti na raspologanju Vaterpolo savezu Srbije. Ali, plan je da u periodu u toku godine u kojem naši vaterpolisti neće trenirati, vaterpolo centar bude iskorišćen u komercijalne svrhe. Odnosno biće ponuđen svim drugim vatepolo-plivačkim ekipama", objašnjava Đurović.

Inače, Vrnjačka Banja ima dugogodišnju tradiciju vateropola. Plan opštine je da se pored ova dva bazena koji će koristiti vaterpolisti Srbije, sagradi još jedan mali bazen 15x12 metara, koji će biti zatvorenog tipa i koristiće se za obuku dece. Vrnjačka Banja želi da svako dete, polaska u školu, nauči da pliva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво