Читај ми!

Zlatni delfini!

Vaterpolisti Srbije osvojili su trofej u Svetskoj ligi pošto su u finalu u Čeljabinsku, u Rusiji, pobedili selekciju Mađarske sa 12:7 (4:3, 3:1, 2:2, 3:1). Treće mesto pripalo je selekciji Crne Gore koja boljim izvođenjem peteraca savladala SAD sa 13:11. Savić: Naša najbolja igra na turniru.

Srbija je današnjim trifjumfom osvojila sedmu titulu u Svetskoj ligi. Izabranici selektora Dejana Savića bili su u prednosti od prvog do poslednjeg minuta meča. Najefikasniji u redovima Srbije bili su Filip Filipović sa četiri, i Stefan Mitrović i Vanja Udovičić sa po tri gola.

Srbija je odmah na početku povela golom Mitrovića, da bi Nikola Rađen i Udovičić tu prednost povisili na 3:1. Nakon toga, Mađari su uspeli da izjednače rezultat na 3:3, ali su izabranici Dejana Savića posle još jednog pogotka Udovičića ponovo stekli prednost.

Na početku druge četvrtine Srbija je došla do tri gola prednosti pogocima Mandića i Filipovića, a ta prednost zadržana je i na kraju te deonice.

Mađari su na početku drugog poluvremena smanjili rezultat na 7:5, ali je Mitrović nakon toga vratio prednost od tri gola. Do kraja tog dela igre golom Sivoša Mađari su još jednom zapretili, ali je to sve što su uspeli da urade u ovom meču. Golom Filipovića selekcija Srbije je u poslednju četvrtinu ušla sa 9:6

Vaterpolisti Srbije sigruno su odigrali poslednju četvrtinu tako da je zadržala prednost i lako osvojila još jednu, sedmu titulu u Svetskoj ligi.

Bronzanu medalju osvojila je Crna Gora, koja je u meču za treće mesto savladala selekciju SAD sa 13:11 posle izvođenja peteraca.

Savić: Protiv Mađara naša najbolja igra na turniru

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je posle osvajanja trofeja Svetske lige da su njegovi izabranici u finalu protiv Mađarske prikazali najbolju igru na završnom turniru u Čeljabinsku.

"Neverovatna odbrana, velika želja za pobedom. Videlo se u bazenu da su momci imali silan motiv u finalnom meču. Bila je ovo naša najbolja igra na turniru", izjavio je Savić, dodajući da ima divan osećaj nakon osvajanja prvog trofeja na klupi nacionalnog tima.

"Poznato je izuzetno rivalstvo Srbije i Mađarske, finale je bila šansa da osvojimo trofej. Imali smo period slabe realizacije sa igračem više u trećem delu. Posle smo probili golovima iz igre i sve je došlo na svoje mesto. Sada jurimo ovakve medalje i na važnijim takmičenjima", poručio je Savić.

Mađarski selektor Tibor Benedek priznao je da je reprezentacija Srbije trenutno spremnija od njegove ekipe.

"Pokušali smo, ali su oni jednostavno bili bolji i konkretniji, Zasluženo su pobedili", kazao je Benedek.

Slobodan Nikić je bio veoma zadovoljan igrom celog tima.
"Mađari nisu mogli da pariraju danas, lep je osećaj pobeda sa pet razlike. Nije bilo neizvesnosti, ni Crna Gora ni Mađari nisu mogli da nas dobiju. Naša odbrana je bila na visokm nivou i to je bilo rešenje za pobedu", kazao je Nikić, dok je živko Gocić istakao da je reprezentacija Srbije "na dobrom putu".

"Bilo je ovo odlično finale. Možda su Mađari krili neke stvari za svetsko prvenstvo u Barseloni, ali ni mi nismo sve pokazali. Igrali smo bez bitnih igrača Pijetlovića i Prlanovića, ima još prostora za napredak", konstatovao je Gocić.

"Uvek je dobro kada slavite protiv Mađara. Dokazali smo da uz jedan drugačiji sistem igranja, sa jakim treningom i uz možda neadekvatne uslove, možemo da trijumfujemo što pokazuje kvalitet ekipe. Imali smo stabilnost i, što je najbitnije, sigurnost koju nismo gubili i kada smo bili u minusu", izjavio je Udovičić, koga su treneri proglasili za najboljeg igrača završnog turnira.

"Drago mi je da su se mladi igrači nametnuli i na pravi način zamenili Duška Pijetlovića i Andriju Prlainovića. Pehar je uvek mač sa dve oštrice, ovo je jedan od turnira, slede pripreme i moramo da se koncentrišemo na ono što nam predstoji. Treba biti zadovoljan, ovo je moja sedma Svetska liga, radovaćemo se večeras, a od sutra opet po starom", kazao je Udovičić.

Filip Filipović je naveo da je državnim tim naporno trenirao i da je igra bila u drugom planu.
"Međutim, kada se igra finale nema umora, dajete sve od sebe. Mi smo uspeli u svakom pogledu da budemo boji od Mađara, od odbrane, koja je bila na visokom nivou, do napada, jer nije lako dati takvoj ekipi 12 golova. Idemo dalje, ovo je samo prolazna stanica na putu za Barselonu", poručio je Filipović, dok je Nikola Rađen naglasio da je pobeda u finalu nad Mađarima bitna zbog susreta na svetskom prvenstvu u Barseloni.

"čestitke Saviću na sjajnom početku na klupi reprezentacije. Verujem da ćemo ovu odličnu atmosferu da iskoristimo i još više napredujemo", kazao je Rađen.

Stefan Mitrović je podsetio da su reprezentativci na početku priprema, ali je istakao da su pokazali ritam i veliku želju na svim utakmicama u čeljabinsku.
"Bilo je slabijih perioda igre, ali protiv slabijih timova. Protiv Mađara sjajna odbrana omogućila nam je tečan napad, sigurnost i koncetraciju. Iskoristili smo šanse i zasluženo slavimo", zaključio je Mitrović. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво