Читај ми!

Sjajan početak "delfina"

Sjajnom igrom u odbrani, Srbija zabeležila izuzetno bitnu pobedu na otvaranju Evropskog prvenstva u vaterpolu. "Delfini" savladali Španiju sa 8:5 i stekli prednost u borbi za prvo mesto u grupi B. Soro fantastičan na golu, Vanja Udovičić kapitenski predvodio ekipu.

Odličan početak Srbije na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu. "Delfini" su, zahvaljujući pre svega sjajnoj igri u odbrani, savladali reprezentaciju Španije sa 8:5 i već posle prvog kola istakli kandidaturu za najviši plasman na kontinentalnom Šampionatu.

Odbrana momaka Dejana Udovičića funkcionisala je besprekorno, a naročito se istakao golman Slobodan Soro, koji je "skinuo" veliki broj zicera španskim reprezentativcima. U napadu je Vanja Udovičić kapitenski predvodio naše momke, a istakli su se i Duško Pijetlović i Nikola Rađen, koji su takođe postigli po dva pogotka.

Prva četvrtina protekla je u nesigurnoj igri obe ekipe u napadu, dok su odbrane odlično funkcionisale. Jedini gol u četvrtini delo je Duška Pijetlovića, koji se odlično snašao na poziciji "sidra" i zatresao gol Agilara. Na našem golu fenomenalan je bio Slobodan Soro, koji je odbranio nekoliko opasnih udaraca Španaca, uključujući i peterac.

U drugoj četvrtini naša ekipa nastavila je da propušta prilike za gol, naročito sa igračem više. Nesigurni su bili i Španci, ali su golom Giljerma Moline ipak uspeli da izjednače rezultat. Perone postiže još jedan pogodak sa igračem više i "furija" preokreće rezultat.

Do kraja prvog poluvremena raspucali su se strelci. Prvo je Stefan Mitrović iskoristio prednost igrača više, a onda je Ivan Perez doneo novu prednost Špancima. Ipak, konačan rezultat prvog poluvremena postavlja Nikola Rađen, pa se na veliku pauzu otišlo rezultatom 3:3.

Drugo poluvreme počinje sjajnim intervencijama Slobodana Sora, a onda i golom Vanje Udovičića iz polukontre. Španci ne koriste još nekoliko napada, a Nikola Rađen koristi prednost igrača više i prvi put na meču jedna ekipa ima dva gola prednosti (5:3).

Felipe Perone postiže novi pogodak za "furiju", koja propušta priliku da stigne do izjednačenja, što kažnjava kapiten Vanja Udovičić i ponovo donosi dva gola prednosti "delfinima". U tim trenucima Soro brani još jedan peterac Špancima i do kraja treće četvrtine nema više golova.

Dugo se čekalo na gol u poslednjoj četvrtini. Soro je ponovo imao svoj šou, a na polovini poslednje deonice Vanja Udovičić iz kontranapada donosi "delfinima" i tri gola prednosti (7:4). Španci su u šoku, Srbija u naletu, pa posle još jednog kontranapada, Pijetlović postiže i osmi gol.

Mingel smanjuje rezultat na 8:5, ali Španci propuštaju još jedan napad sa igračem više i do kraja meča više nije bilo ni golova ni prilika, pa je Srbija zabeležila prvu pobedu na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu, koja će mnogo značiti na psihološkom planu pred nastavak Šampionata.

Rezultati prvog kola:

A grupa:
Makedonija - Turska 16:4 (3:1, 2:0, 6:0, 5:3)
Grčka - Holandija 14:12 (4:3, 5:3, 2:3, 3:3)
Mađarska - Italija 12:8 (2:3, 5:0, 4:3, 1:2)

B grupa:
Hrvatska - Rumunija 10:7 (2:1, 3:2, 2:1, 3:3)
Crna Gora - Nemačka 13:7 (4:1, 1:2, 3:2, 5:2)
Srbija - Španija 8:5 (1:0, 2:3, 3:1, 2.1)

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво