Читај ми!

Terzić: Najbolja igra na turniru; Odbojkašice: Ovo je bilo ludo, ponosne smo

Selektor Ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je nakon pobede nad Turskom u polufinalu EP da je protivnik pokazao kvalitet, ali da je Srbija odigrala najbolji meč na turniru i zasluženo pobedila.

Srbija je u spektakularnom polufinalu nadigrala Tursku sa 3:1 i izborila plasman u finale EP.

 

"Kao i svaki put u poslednjih desetak godina, sa Turkinjama su ratovi na terenu. Videli ste kako su se završavali setovi, uzbudljivi, neizesvni, dugo su trajali. Turska je pokazala zašto je došla do polufinala, ali mi smo pokazali nekom svojom najboljom igrom na turniru, uspeli da ih pobedimo i sve čestitke našim devojkama", rekao je Zoran Terzić nakon meča.

Selektor Srbije istakao je značaj Katarine Lazović u reprezentaciji Srbije. 

"Katarina Lazović je tip igrača koji kada igra slabo, svi misle da je odigrala dobro. Toliko energije i pozitive, da ona vuče ekipu sa sobom. Njeno prisustvo je vredno, mlada je i svojim ponašanjem i odbojkaškim znanjem pokazuje da će ubrzo biti mesta u prvoj postavi", dodaje Terzić.

Selektor Srbije izjavio je da u finalu sve zavisi od Srbije,

"Ne interesuje me ko će biti u finalu, sve zavisi od naše reprezentacije", zaključuje Terzić.

Maja Ognjenović izjavila je da su Turkinje bile veoma motivisane, ali da je Srbija pokazala karakter.

"Kao što smo i očekivali, meč je bio krajnje neiuvestan. Turkinje su bile toliko motivisane da nas pobede, otuda i ta njihova prevelika želja u prvom setu, videlo se da su išle iz sve snage i na sve ili ništa. Videlo se po servisu, napadu, po želji do poslednje lopte, ali sam vrlo ponosna na svoj tim, jer smo uspele u drugom setu da dođemo do naše igre", rekla je Maja.

"Ja sam u dubini duše znala da prvu utakmicu koju budemo igrale sa ozbljinijim protivnikom, što Turska jeste, da će naša igra biti značajno bolja, podići igru na viši nivo i to smo i pokazle. Ispoštovano je sve što smo se dogovorile. Normalno je da je bilo oscilacija, jer je veliki ulog", dodaje kapiten ove selekcije.

"Arena je izgledala i zvučala drugačije, živimo u vremenu pandemije, ali sigurna sam da su se gledaoci zaželeli ovakvih dešavanja. Danas su navijači bili od ogromnog značaja i zahvaljujem im se i pozivam ih da dođu u subotu", zaključila je Ognjenovićeva.

Tijana Bošković nije želela da stavlja svoj nastup u prvi plan.

"Ne bih da pričam o mojim poenima, ovo je bilo potpuno ludilo. Ponosna sam kako smo napravile preokret i završile meč. Jedva čekam treće uzastopno finale. Hvala publici što je došla da nas podrži, želim da sutra došu u još većem broju, stvarno nam znači", izjavila je Boškovićeva. 

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво