Svetska liga: Srbija - Brazil 2:3

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u "Pioniru" od selekcije Brazila sa 2:3 (25:17, 25:21, 21:25, 21:25, 8:15), u prvom meču četvrtog vikenda Grupe A Svetske lige.

Srbiji je ovo bio peti poraz u takmičenju, a Brazilu šesti trijumf. U ovoj grupi još se takmiče Francuska i Venecuela.

Početak prvog seta obeležila je izjednačena igra, ali su Brazilci uspeli da dođu do vođstva 10:8. Izabranici Igora Kolakovića su, međutim, sredinom prvog seta preokrenuli na 16:12.

Selekcija Srbije je u finišu prvog seta "pojačala" igru u bloku i servis, pa su domaći na kraju sa ubedljivih 25:17 rešili ovaj deo meča u svoju korist.

U drugom setu aktuelni šampion sveta je uglavnom imao vođstvo, ali je srpski tim ponovo u finišu napravio preokret. Odbojkaši Srbije su, pri rezultatu 18:18, "vezali" tri poena za 21:18 i "prelomili" set.

Treći set Brazilci su počeli izuzetno agresivno i veoma brzo došli do ubedljivog vođstva 11:4. Srpski igrači su uspeli u završnici seta da smanje na 18:21, međutim, Brazil je ipak sačuvao prednost.

Brazil je i na početku četvrtog seta bio bolji rival i poveo sa 13:10, ali su srpski odbojkaši napravili još jedan preokret za 18:17.

Gosti su u završnici ovog seta snažnim servisom Andrea ipak uspeli da stignu do tri poena prednosti - 22:19, a potom rutinskom igrom izjednačili na 2:2.

U petom setu presudilo je iskustvo Brazilaca, koji su već posle nekoliko minuta poveli sa 3:0. Srbija je smanjila na 7:6, ali su Brazilci do kraja petog seta odličnom igrom u bloku zaustavili napade domaćih i došli do trijumfa.

Reprezentacije Srbije i Brazila sastaće se ponovo u nedelju u novosadskoj hali "Spens".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво