Читај ми!

Одбојкаши Звезде против Партизана

Одбојкаши Звезде играју трећи меч финалне серије против Партизана у Суперлиги Србије.

Дан кад би навијачи црвено-белих могли да славе две титуле. Сем 173. "вечитог дербија" на стадиону "Рајко Митић", игра се још један на Вождовцу. 

Одбојкаши Црвене звезде су стигли на корак до првенствене титуле после осам година. Прво су са 3:0 отворили серију на свом терену, па се поновили са 3:1 у позицији гостујућег тима. Освајали су сетове кроз ране преокрете, егал завршнице и убедљива вођства.

"Мајсторица" против крагујевачког Радничког у полуфиналу причинила је додатни напор црно-белима, који нису са добром енергијом ушли у завршни сусрет за трофеј. У спорту су чуда увек могућа и тим Бојана Јањића мора да одигра партију сезоне како би пренео притисак на ривала пред четврти дуел у ком ће бити домаћин.

Тренер Партизана Бојан Јањић истиче да је Звезда реално јача од Партизана.

"Звучаће као патетична алиби прича... Стварно сам без обзира на све екстремно поносан, мени су моји момци хероји. Због свега што смо доживели ове године, а ми знамо између себе шта је то. Без обзира на то што у неким моментима делује да се предајемо, није тако. Боримо се до краја... Звезда у овом тренутку много боља од нас и морамо да им честитамо, воде 2:0. Узели смо један сет у две утакмице - то је задивљујуће за њих. Али, нећемо се предати, идемо тамо да одиграмо можда најбољу утакмицу до сада", подвукао је Јанић.

Колега из супротног табора, Ивица Јевтић сматра да више не постоје тактичке "замке" и изненађења.

"Нема ту ко кога да изненади. Ни Боки мене, ни ја њега. Ми се добро познајемо и на тактичком плану се све зна. Најбитније да се физички одморимо и психички припремамо за трећу утакмицу. Ко буде био јачи ментално, имаће предност", навео је Јевтић.

Црвено-бели би свргавањем Партизана са трона дошли до прве титуле од 2016. године. Утакмица Црвена звезда-Партизан игра се од 18.55 са директним преносом на РТС 2.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво