Počinje Svetsko prvenstvo za odbojkaše

Utakmicama u Rimu između Italije i Japana i u Varni između Bugarske i Finske večeras počinje 19. Svetsko prvenstvo za odbojkaše koje će se od 9. do 30. septembra održavati u Italiji i Bugarskoj. Odbojkaši Srbije prvi meč igraju u sredu od 20.30 sa selekcijom SAD u Bariju.

Odbojkaši Srbije u ponedeljak putuju za Italiju gde će se u sredu od 20.30 sresti sa selekcijom SAD u prvoj utakmici grupe C u kojoj su još reprezentacije Rusije, Australije, Tunisa i Kameruna.

Na predstojećem Svetskom prvenstvu svaki osvojeni bod je izuzetno važan i može biti presudan, jer je Svetska odbojkaška federacija osmislila novi sistem takmičenja po kojem se osvojeni bodovi prenose u narednu fazu takmičenja.

U prvoj fazi takmičenja 24 reprezentacije su podeljene u četiri grupe. U drugu fazu idu četiri najbolje selekcije, koje će formirati nove četiri grupe. Pobednici grupa i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije izboriće treću fazu koja će se igrati u Torinu, gde će šest selekcija biti podeljeno u dve grupe. Prve dve selekcije izboriće polufinale.

Našoj reprezentaciji, koja je u grupi C, plasman u grupi će odrediti gde će igrati u drugoj fazi. Prvo mesto "orlove" šalje u grupu G (Sofija), drugo u H (Varna), treće u C (Milano), a četvrto u F (Bolonja).

Utakmice 19. Svetskog prvenstva igraće se od 9 do 30. septembra u Sofiji, Varni i Ruseu u Bugarskoj, odnosno Bariju, Bolonji, Firenci, Milanu i Torinu u Italiji.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić izjavio je da predstojeće Svetsko prvenstvo nikad nije izjednačenije i da veruje da će se njegov tim pokazati u najboljem svetlu, uz nadu da bi čak mogao da dođe do zlatne medalje.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво