Грбић: Можемо и до светске титуле, али…

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић изјавио је да предстојеће Светско првенство никад није изједначеније и да верује да ће се његов тим показати у најбољем светлу, уз наду да би чак могао да дође до златне медаље. СП у Италији и Бугарској игра се од 9. до 30. септембра.

"Рано је прогнозирати неки резултат, раније је то било лакше, али сада мислим да се квалитет подигао и изједначио, сада је тешко предвидети ко ће да буде у прве четири екипе. Тако да наш пласман може да варира од не уласка међу осам најбољих, до освајања медаље или освајања Светског првенства", рекао је Грбић новинарима у Ковилову, где је репрезнтација добила подршку банке Поштанске штедионице.

Он је додао да му је најважније да екипа пружи све од себе и прикаже најбољу игру. Групу у којој је Србија оценио је као веома тешку.

"Први противник су САД, иду на највиши пласман и сигурно ће се борити до саме завршнице. Имамо тешку групу, али то некад и није лоше јер можемо да их избегнемо до завршнице, а и кроз те јаке утакмице боље се припремиш за финалну фазу. Ово Светско првенство је јако дугачко и имамо времена да подигнемо форму и будемо најбољи када то буде било најпотребније", додао је Грбић.

Говорећи о списку играча, признао је да је сада имао најтежи задатак откад је селектор Србије.

"Да могу све да их проведем радо бих то урадио, јер су заслужили. Међутим иду само 14 играча и одлуку сам донео након две припремне утакмице са Французима", рекао је селектор.

Одбојкаш Марко Подрашчанин изјавио је да је расоложење у тиму сјајно и да се види напредак у игри у односу на Лигу нација.

"Јако добро смо одрадили припреме и идемо са максималном озбиљношћу на само Светско првенство, већ се види велики напредак у односу на Лигу нација. Радују две припремене утакмице са Француском где смо једну победили а другу изгубили, у којој је дошло до малог физичког пада. Свесни смо величине такмичења на које идемо и тешке групе коју смо добили са Русијом и САД-ом, међутим даћемо све од себе и покушати да обрадујемо своју нацију", казао је Подрашчанин.

Тим Србије на СП чине:
Либера: Иван Костић и Никола Росић

Средњаци: Срећко Лисинац, Марко Подрашчанин, Петар Крсмановић и Александар Околић,
Коректори: Дражен Лубуриц и Александар Атанасијевић

Примачи: Немања Петрић, Урош Ковачевић, Милан Катић Катић и Марко Ивовић

Србија се налази у Ц групи са селекцијама САД, Русије, Аустралије, Туниса и Камеруна.

Светско првенство у одбојци, које се одржава у Италији и Бугарској, почиње 9. и траје до 30. септембра.

број коментара 0 пошаљи коментар