Читај ми!

Iran naneo prvi poraz odbojkašima Srbije

Odbojkaška reprezentacija Srbije pretrpela je prvi poraz u Svetskoj ligi, pošto je u Teheranu posle preokreta izgubila od Irana s 2:3 (25:18, 25:22, 22:25, 23:25, 14:16) u prvoj utakmici Grupe I trećeg vikenda prve divizije. Naši odbojkaši u drugoj utakmici igraju protiv Argentine. Meč je na programu u subotu od 15.30, direktan prenos je na našem Drugom programu. Grbić: Nedostajalo koncentracije i sreće.

Izabranici Nikole Grbića vodili su s 2:0 u setovima, ali je Iran nošen dobrim navijanjem u ispunjenoj hali Azadi uspeo da dođe do preokreta i nanese Srbiji prvi poraz ove sezone u Svetskoj ligi.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Marko Ivović s 19 poena, dva manje upisao je Aleksandar Atanasijević, a Marko Podraščanin zabeležio je 12.

Iran je do pobede predvodio Mohamed Musavi sa 17 poena, a Mojtaba Mirzajanpur zabeležio je 14.

Srbija će se u subotu u drugom kolu Grupe I prve divizije Svetske lige od 15.30 (RTS2) po srednjeevropskom vremenu sastati s Argenitnom, dok Iran od 18.30 očekuje duel protiv Italije.

Grbić: Nedostajalo koncentracije i sreće

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je njegova ekipa imala priliku da pobedi Iran, ali da im je za to nedostajalo sreće i koncentracije u ključnim trenucima.

"Igrali smo jako dobro u prva dva seta, mnogo dobro smo primali servis, ali i napadali. To nas je dovelo do toga, da i pored velikog broja grešaka na servisu u tom drugom setu, ;kontinuiranim napadom i dobrom igrom privedemo set kraju i povedemo s 2:0. Posle toga je naš nivo igre opao... ;Oni su napravili neke izmene, koje su bile izuzetno dobre izmene, napravili su razliku, odigrali mnogo dobro, bez obzira na to, imali smo naše šanse, a čak smo imali i prednost u taj-brejku", rekao je Grbić i dodao:

"Mislim da nismo imali sreće... Jedna loša sudijska odluka s 'čelendžom' u taj-brejku, koji je očigledno bio na našoj strani, ponekad napravi razliku koja je dovoljna da se izgubi set. Šteta, imali smo priliku da pobedimo i u ovoj utakmici".

Odbojkaška reprezentacije Srbije plasirala se na Završni turnir Svetske lige, iako je u Teheranu poražena od Irana s 2:3 u prvoj utakmici Grupe I trećeg vikenda prve divizije.

"Moramo da se koncentrišemo na ono šta moramo da radimo, to je jedini pravi put kako bismo prevazišli sve probleme. Dva meseca pričamo o problemima s kojima možemo da se susretnemo. Ta lista je dugačka... Mi se nalazimo trenutno u problemu, za pet dana odradili smo samo jedan trening, a ovo putovanje je bilo kakvo je bilo, još je u dvorani danas bilo vruće, jak protivnik... Ali ne smemo da pričamo o tome, već moramo da se koncentrišemo na narednog protivnika", rekao je Grbić.

 

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво