Protiv Italije za bronzu

Kuba je finalista. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva u Italiji, pošto je u polufinalu izgubila od Kube sa 3:2. Naši odbojkaši imaće priliku da osvoje medalju, oni će u borbi za vronzu igrati sa Italijom koja je u drugom polufinalu poražena od Brazila sa 3:1.

Bili smo svedoci fantastične odbojke, taktičkog nadmudrivanja u borbi za veliki cilj - plasman u finale. Srbija nije imala sreće da u taj-brejku stigne do finala. Iako smo imali prednost od 13:11, to nije bilo dovoljno da se pobede odlični Kubanci. Igra puna uspona i padova na obe strane, na kraju samo je bilo jedno mesto za finale, obe ekipe su zaslužile pobedu. Drugi finalista je Brazil koji lagano, naizgled sa pola snage savladao domaćina Izaliju sa 3:1 (25:15, 25:22, 23:25, 25:17).

Protivnik je pretio, Srbija je povela. Posle velike borbe, bili smo strpljiviji i tako doneli prevagu u setu.

Izjednačena igra do prvog tehničkog tajm auta, na koji Kubanci odlaze sa poenom prednosti. Posle pauze naši odbojkaši vezuju tri poena, i prelaze u vođstvo. Kubanci uspevaju da izjednače, i na drugom tehničkom tajm-autu ponovo vode sa poenom prednosti.

Opet preokrećemo rezultat i sada imamo poen prednosti. Rezultatska klackalica, naši ipak uspevaju da u finiš seta uđu sa vođstvom od dva razlike, 20:18. Naši održavaju prednost, protivnik preti. Nakon velike borbe naši stižu do dve set lopte, prva je iskorišćena za konačnih 25:22.

Kubanci su popravili blok, a snažnim srvisima ulili su dodatno samopouzdanje i na taj način slomili otpor naših odbojkaša. Protivnik rešava set u svoju korist sa ubedljivih osam razlike.

Nastavlja se igra poen za poen i u drugom setu. Protivnik je uspešniji i na tehničkom tajm-autu imaju prednost od dva razlike. Posle pauze Kubanci povećavaju na 10:6, vraćamo se na minus dva. Sporna odluka sudija omugućava da se protivnik vrati. Naši su dekoncentrisani, što protivnik koristi da stekne prednost od 13:8. Srbija pokušava da se vrati, protivnik je neumoljiv i na drugom tehničkom tajm-autu ima prednost od šest poena. Kubanci nastavljaju sa odličnom igrom i u finišu imaju prednost od 20:14, Na kraju seta je 25:17 za Kubu.

Paklena završnica trećeg seta pripala je Kubancima. Protivnik je imao više sreće i koncentracije i uspeo da reši set u svoju korist.

Novi set, još veća borba. Protivnik opet ima prednost od 8:6. Probudio se Miljković, i uspevamo da preokrenemo rezultat i stignemo do prednosti - 13:11, protivnik stiže do izjednačenja. Na drugom tehničkom tajm autu imamo prednost 16:15. Stižemo i do dva poena prednosti, koje uspevamo da održimo do finiša seta. 21:19. Kubanci se ne predaju,  izjednačenje. Nastavlja se igra poen za poen, Srbija stiže do set lopte, izjednačenje. Nekoristimo još tri set lopte. Kubanci osvajaju set loptu, izjednačenje. Protivnik ne koristi još jednu set loptu, ali treću koriste za 31:29.

Krećemo siloviti. Odbojkaši Srbije odlučni su u nameri da izbore peti set. Na prvom tehničkom tajm-autu imamo prednost od 8:5. Osvajamo i naredni poen. Protivnik se ne predaje i uspeva da izjednači 11:11. Nastavlja se igra nerava i naši na pauzi imaju prednost 16:14. Održavamo dva razlike, a u finiš seta ulazimo sa tri poena prednosti 22:19, novi poen za Srbiju. Stekli smo prednost za miran kraj - 25:22.

Peti set. Rovovska bitka se nastavlja. Imamo dva poena prednosti 5:3, Kubanci uspevaju da preokrenu na 8:7, potom vode sa 10:8. Ponovo pravimo preokret - 11:10. Stižemo na 13:11. Protivnik ponovo uspeva da izjednači i stigne do meč lopte izjednačenje i nova meč lopta za protivnika, uspevaju da je iskoriste za konačnih 16:14 u petom setu. 

Број коментара 71

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво