Srbija pobednik Evropske lige

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije odbranila je trofej Evropske lige pošto je u Ankari, u finalnoj utakmici završnog turnira, savladala selekciju Bugarske sa 3:1 (25:20, 25:20, 16:25, 25:22).

Seniorke Srbije izborile učešće na FIVB Grand Pri i to potpuno zasluženo. Savladale su izabranice Zorana Terzića četvrti put Bugarsku u ovogodišnjoj Evropskoj ligi, u meču u kome je to bilo najpotrebnije.

Videlo se od početka koliko odbojkašice Srbije žele trijumf i to su i demonstrirale tokom prva dva seta. Istina, bilo je, s vremena na vreme, i grešaka, ali kvalitet je bio presudan da se dođe do vođstva od 2:0 u setovima. U trećem setu, uzvratile su Bugarke i smanjile prednost, da bi se najžešća borba vodila u četvrtom setu. Igralo se obostrano angažovano i izjednačeno do finiša, kada je Srbija stigla do pet meč lopti. Iskoristile su Srpkinje četvrtu, za konačan trijumf i debi u FIVB Grand Pri 2011.

Srbija: Nikolić (16), Brakočević (18), Živković, Krsmanović (8), Majstorović, Molnar (9), Vesović, Ognjenović (8), Veljković, Bjelica, Rašić (11), Ćebić. Treneri: Zoran Terzić i Branko Kovačević.
Bugarska: Nenova (3), Zetova (18), Žarkova (2), Janeva (12), Ruseva (9), Karakaševa, M. Filipova, Rabadžijeva (8), Vasileva (3), S. Filipova (12), E. Nikolova (2), C. Nikolova. Treneri: Dragan Nešić i Petar Dočev.

Seniorke Srbije se iz Ankare vraćaju sutra letom preko Istanbula. Dolazak u Beograd se očekuje u 13,45 časova.

Libero Srbije Suzana Ćebić rekla je da je svima drago što je njen tim konačno došao na Gran pri.

"Svi smo jako želeli da se plasiramo na Gran pri. Hvala Bogu da smo konačno uspele u tome posle toliko pokušaja da se nađemo na tom takmičenju", rekla je Ćebićeva. 

Seniorke Srbije su pored šampionske titule i zlatne medalje u II Evropskoj ligi 2010. osvojile i četiri pojedinačne nagrade. Jelena Nikolić, kapiten Srbije, proglašena je za najbolju igračicu (MVP) i najboljeg primača, Jovana Brakočević za najboljeg smečera, a Maja Ognjenović za najboljeg tehničara Finalnog turnira II Evropske lige 2010.

POJEDINAČNE NAGRADE:

MVP: JELENA NIKOLIĆ (SRBIJA)
PRIMAČ: JELENA NIKOLIĆ (SRBIJA)
SMEČER: JOVANA BRAKOČEVIĆ (SRBIJA)
TEHNIČAR: MAJA OGNjENOVIĆ (SRBIJA)
POENTER: DARNEL NESLIHAN (TURSKA)
SERVER:  STRAŠIMIRA FILIPOVA (BUGARSKA)
BLOKER: EDA ERDEM (TURSKA)
LIBERO: MARIJA FILIPOVA (BUGARSKA)

FINALNI TURNIR  EVROPSKE LIGE 2010. - ANKARA, TURSKA (DVORANA BAŠKENT) - REZULTATI:

NEDELjA, 25. JUL:

FINALE:
SRBIJA - BUGARSKA          3:1 (25:20, 25:20, 16:25, 25:22)

MEČ ZA TREĆE MESTO:
TURSKA - IZRAEL             3:0 (25:19, 25:23, 25:15)

POLUFINALE - SUBOTA, 24. JUL:
SRBIJA - IZRAEL             3:0 (25:20, 25:12, 25:21)
BUGARSKA - TURSKA         3:2 (25:19, 25:17, 11:25, 23:25, 15:13)

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво