Читај ми!

Terzić: Čestitke igračicama na svemu što su uradile

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Terzić čestitao je odbojkašicama na svemu što su uradile na Svetskom kupu u Japanu i kazao da ekipa i preostale mečeve treba da odigra na najboljem mogućem nivou.

"Pre svega, zaista velike čestitke devojkama, ne samo na ovoj utakmici nego na svemu što su napravile na ovom Svetskom kupu. U ovakvoj konkurenciji pobediti ne samo svetskog prvaka nego i evropskog šampiona i ekipu kao što je Japan, zaista je veliki uspeh i na tome im treba čestitati", rekao je Terzić.

Srbija je zabeležila sedmu pobedu iz osam utakmica, pošto je savladala Japan sa 3:2.

Naše odbojkašice, međutim, još nisu obezbedile plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, pošto su trenutno pete sa 18 bodova. Japan ima poraz više, ali i više bodova. Prve tri ekipe takođe imaju učinak od sedam pobeda: SAD su prve sa 22 boda, a Rusija i Kina imaju po 21.

Srbija ima manje bodova zato što je tri utakmice do sada dobila sa 3:2. Takmičenje se sada seli u Komaki, gde Srbiju čekaju utakmice sa Kubom, Kenijom i Argentinom.

"Ostale su nam još tri utakmice u kojima smo sigurno favoriti, gde bi bilo realno da ih dobijemo. Ali, bez obzira na rezultat, koji je fantastičan, još nismo sigurni putnici za Rio. Malo jeste čudno, malo jeste šteta, ali igraćemo najbolje što možemo do kraja ovog prvenstva i čekati na rasplet situacije", rekao je Terzić.

Kapiten Maja Ognjenović takođe je bila zadovoljna učinkom u Japanu, ali ne i poslednjom utakmicom.

"Bila je teška utakmica, kao i svaki put kada igramo protiv Japana. Mislim da smo previše stegnuto ušle u utakmicu i tokom celog meča smo tražile svoju igru, koju smo našli u trećem setu, možda čak malo i u drugom, kada je po meni bio realan odnos snaga. Mislim da ukočenost i strah pripisujemo tome što smo znale koliko je utakmica važna. Možda nas je to omelo. Treba da budemo zadovoljni, jer smo pobedili", rekla je Maja Ognjenović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво